Microsoft omogućuje korisnicima provjeru povijest prijave, što preporučuje novinarima, osoblju u političkim kampanjama i drugima koji su zainteresirani za osiguranje sigurnosti svojih računa

Grupa hakera za koju se vjeruje da je povezana s vladom Irana pokušala je pristupiti računima e-pošte povezanim s američkom predsjedničkom kampanjom, objavio je u petak 5. listopada Microsoft.

Microsoft je naveo kako su otkrili “značajnu cyber aktivnost” grupe hakera za koju smatra da “potječe iz Irana i povezana je s iranskom vladom”. Grupu koja je izvela napad u Microsoftu su nazvali Fosfor, U razdoblju od 30 dana između kolovoza i rujna, Microsoft Threat Intelligence Center (MSTIC) promatrao je kako Fosfor čini više od 2.700 pokušaja identificiranja korisničkih računa e-pošte koji pripadaju određenim Microsoftovim kupcima, a zatim napada 241 od tih računa. Ciljani računi povezani su s američkom predsjedničkom kampanjom, sadašnjim i bivšim američkim vladinim dužnosnicima, novinarima koji pokrivaju globalnu politiku i uglednim Irancima koji žive izvan Irana. Kao rezultat ovih pokušaja kompromitirana su četiri računa; ta četiri računa nisu bila povezana sa američkom predsjedničkom kampanjom, niti sadašnjim i bivšim američkim vladinim dužnosnicima. Microsoft je obavijestio kupce u vezi s tim istragama i prijetnjama te je surađivao s onima čiji su računi ugroženi kako bi ih osigurali.

„Iako napadi nisu bili tehnički sofisticirani, oni su pokušali upotrijebiti značajnu količinu osobnih podataka kako za identifikaciju računa koji pripadaju njihovim namjeravanim ciljevima, tako i u nekoliko slučajeva za pokušaj napada. Taj napor sugerira da je Fosfor visoko motiviran i spreman uložiti značajno vrijeme i resurse ulazeći u istraživanje i druga sredstva za prikupljanje informacija“, naveli su iz Microsofta.

Podijeli:

 

Vezane objave