Microsoft je objavio dostupnost programa Microsoft for Startups, inicijative koja će startup tvrtkama pomoći u pridobivanju novih korisnika i prihoda. Microsoft for Startups je izgrađen na pouzdanoj platformi koja raste s korisnikom, istovremeno se povezujući s njegovom zajednicom i klijentima. Time započinje dvogodišnja Microsoftova investicija od 500 milijuna američkih dolara, koja će startup tvrtkama ponuditi mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava. Startupi su nezaobilazan generator inovacija, a kako bi im omogućio brži rast, Microsoft će postati partner s osnivačima kompanija i investitorima diljem svijeta.

Novi program osmišljen je s ciljem da pomogne startup tvrtkama:

– Ostvariti bolju prodaju prema novim kupcima, industrijama i tržištima. Microsoft for Startups koristi jedinstven pristup povezivanja startup tvrtki i klijenata. Microsoft ima više od 30.000 prodajnih predstavnika i 800.000 partnera čiji je cilj potaknuti tvrtke iz svih industrija i svih veličina da usvoje Microsoftova rješenja u oblaku. Program donosi resurse koji će marketinškim i prodajnim timovima startup tvrtki omogućiti da zadovolje korporativne standarde klijenta, a potom i prodaju istim tim kompanijama u partnerstvu s ogromnim prodajnim odjelom Microsofta i partnera u njegovu ekosustavu.

– Omogućiti brze inovacije s pristupom pouzdanoj tehnologiji, podršci i razvojnim alatima. Program osigurava startupima do 120.000 američkih dolara Azure kredita, podršku na korporativnoj razini te razvojne alate koji će im pomoći u razvoju inovativnih rješenja u oblaku kojima je povjerenje dalo 90% kompanija s popisa Fortune 500.

– Dati pristup pravim resursima u pravo vrijeme. Microsoft for Startups pomaže startup tvrtkama u svim fazama u ekosustavima diljem svijeta:

Microsoft Reactors su fizički prostori u kojima se okupljaju poduzetnici, developeri, investitori i ljudi iz poslovne zajednice općenito, kako bi se povezivali, učili i dijelili. Tijekom sljedećih mjeseci otvorit će se vrata prostora Microsoft Reactor u Londonu, Sydneyu, Tel Avivu, Berlinu, Shanghaiju te Pekingu. Ti će se prostori pridružiti postojećim lokacijama u Redmondu, Seattleu, San Franciscu i New Yorku.

– Pristup programu Microsoft ScaleUp (ranije Microsoft Accelerators), koji pomaže startupima u Seriji A i kasnijim fazama da postignu optimalnu tržišnu dimenziju i veličinu, poboljšaju infrastrukturu i izgrade poslovanje temeljeno na uslugama Azure i Microsoft Dynamics.

– Povezivanje s Microsoft Ventures, Microsoftovim investicijskim timom za strateški poduzetnički kapital, čiji je zadatak biti aktivan partner u ključnim fazama rasta startup tvrtke, koji obično ulaže između Serije A i D.

Podijeli:

 

Vezane objave