img_0557

Metronet je u kongresnoj dvorani zagrebačkog hotela Antunović održao svoj prvi poslovni skup s tematikom računalne sigurnosti.

Na događaju koji je privukao značajnu pozornost domaćih IT profesionalaca okupilo se gotovo 200 predstavnika hrvatskih tvrtki i tijela državne i lokalne uprave.
Metronet je na ovom skupu najavio iskorak prema pružanju usluga sigurnosti IT sustava. Skup su obilježila i izvrsna predavanja eminentnih hrvatskih stručnjaka iz područje sigurnosti i računalne sigurnosti doc.dr.sc. Roberta Kopala, znanstvenog direktora tvrtke IN2data i prodekana za istraživanje i razvoj na Visokom učilištu Algebra te doc.dr.sc. Tonimira Kišasondija, docenta na Fakultetu organizacije i informatike. Gosti predavači su prisutnima govorili o općenitim problemima sigurnosti i našim uobičajnim šablonskim pristupima toj tematici, a dali su i niz primjera ugroze i obrane poslovnih IT sustava od napada, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

Uz njih su na skupu govorili Sanjin Katinić, Metronetov član Uprave za prodaju i marketing i Zdenko Vrdoljak, član Uprave za tehniku.
Članovi Uprave Metroneta su predstavili niz usluga i rješenja iz područja sigurnosti IT sustava koje su objedinjene pod zajedničkim nazivom m|Security. Prisutne su upoznali i s ljudskim, tehnološkim i organizacijskim potencijalima koje Metronet kvalificiraju za bavljenje ovako zahtjevnom tematikom.

Podijeli:

Vezane objave