Megatrend poslovna rješenja održala su prezentacije za svoje postojeće i potencijalne korisnike pod tematikom IBM Spectrum Storage. Prezentacije su održane u zagrebačkom hotelu Dubrovnik 19. svibnja 2017. Cilj ovog druženja bio je upoznati korisnike s prednostima korištenja IBM-ovih storage rješenja za poslužitelje.

U uvodnom dijelu prikazan je filmić pod nazivom Free Your Data u kojem je posjetiteljima ukratko prikazano što sa sobom donosi brz i siguran diskovni sustav.

Thomas Holzbaur, IBM Sales Manager

Prezentaciju je zatim održao Thomas Holzbaur, Sales Manager u IBM-u zadužen za tržište srednje i istočne Europe. On je govorio o IBM-ovoj storage strategiji – čemu teži IBM i što želi ponuditi korisnicima.

Renato Telen, Megatrend poslovna rješenja

Uslijedilo je predavanje Renato Telen, voditelj Megatrendovog podatkovnog centra. On je govorio o prednostima Flash Storage sustava s obzirom na tradicionalne diskovne sustave. Još prije nekoliko godina Flash Storage sustavi su bili višestruko skuplji, dok su danas čak i jeftiniji, unatoč tome što su višestruko brži i učinkovitiji. Takvi sustavi nude do 50 puta poboljšano vrijeme odaziva i obavljenu količinu posla, s sve zajedno troši puno manje energije i prostora.

Nakon prezentacija uslijedili su tematski stolovi uz kavu. Korisnici su se grupirali oko onih stolova koji su im tematski bili zanimljivi te su imali priliku doznati odgovore iz prve ruke. Korisnici su se dijeli na one koji imaju storage i zadovoljni su s tim, zatim na one koji imaju storage i traže bolje rješenje. Tu su bili i oni koji nemaju storage i smatraju da im nije potreban, te oni koji nemaju storage, ali razmišljaju o njegovoj implementaciji.

Nakon tematskih stolova uslijedilo je predavanje vezano uz iskustvo korisnika iz prve ruke, u ovom slučaju korisnika Istarska kreditna banka Umag koja je implementirala IBM Storwize DR. Nakon ove studije poslovnog slučaja, uslijedila je prezentacija o tome kako se korištenjem IBM Storage TSS servisa mogu smanjiti poslovni rizici i povećati raspoloživost IT infrastrukture.

Druženje je završeno zajedničkim ručkom.

Anđelka Štrajher i Thomas Holzbaur

Stručne tekstove vezane uz ovu tematiku možete kontinuirano pratiti u Mreži, a neki tekstovi dostupni su na linkovima u nastavku:

Podijeli:

Vezane objave