U Rovinju će se u organizaciji Infobipa od 8. do 11. listopada u prostorima stare tvornice duhana održati međunarodni poslovni skup GSMA WAS#8 iz područja telekomunikacija.

Na skupu će biti predstavnici više stotina svjetskih mobilnih operatera i tvrtki koje im pružaju tehnička i softverska rješenja – ukupno više od 1.300 sudionika iz svih krajeva svijeta, uglavnom direktora i menadžera za veleprodaju, roaming i interkonektivnost.

U prostorima stare tvornice je za potrebe skupa podignuto 50-ak izložbenih štandova i zatvorenih punktova za sastanke. Osim izložbenog dijela i poslovnih sastanaka, skup donosi i konferencijski program te velik broj tematskih poslovnih zabava koje će tvrtke sudionici u vlastitoj režiji održati širom Istre. Na tim će se zabavama u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom i AZRRI-jem promovirati autohtoni istarski proizvodi.

Skup se organizira u suradnji s londonskim GSMA, krovnom svjetskom udrugom telekom operatera, koja je Infobipu dodijelila organizaciju i domaćinstvo pred više od godinu dana. Službeni hotelijer skupa je rovinjska Maistra.

„S velikim zadovoljstvom ugošćujemo nekoliko stotina mobilnih operatera i pružatelja srodnih usluga u Rovinju. Domaćinstvo nas posebno veseli jer smo u prilici prirediti skup nedaleko od mjesta gdje je nastao Infobip, koji je sada globalna organizacija s uredima u 60-ak zemalja“, rekao je suosnivač i direktor Infobipa Silvio Kutić.

„Infobip je naš član već deset godina, i raduje nas što organizira ovaj važan skup. Veselimo se produktivnom okupljanju u Rovinju, koje će u Hrvatsku dovesti vodeće stručnjake iz ovog poslovnog područja, rekao je direktor za članstva u GSMA Gregory Geodjenian.

GSMA WAS#8 je dio serije poslovnih skupova radne grupe WAS (Wholesale Agreements and Solutions) koji se održavaju dvaput godišnje. Neka od ranijih izdanja su održana u Dubaiju, Dublinu, Macau, Marakešu i drugim globalnim destinacijama. Dodjela domaćinstva je dugotrajan proces, u kojem tvrtka partner i sama destinacija dokazuju kapacitet za organizaciju svih aspekata skupa.

Sukladno pravilima GSMA, događaj je otvoren samo za tvrtke članice. GSMA je krovna svjetska udruga mobilnih operatera i pridruženih tvrtki članova iz povezanih djelatnosti, sa sjedištem u Londonu. Infobip je član od 2008. godine. GSMA je nositelj niza inicijativa i stručnih kongresa iz područja telekomunikacija, ali i organizator Mobile World Congressa, vodećeg skupa mobilne industrije u svijetu.

Osnovan pred 12 godina u Vodnjanu, Infobip je izrastao u vodeću globalnu komunikacijsku platformu u oblaku (CPaaS), s 1.300 zaposlenih i 60-ak ureda širom svijeta. Usto je i najveća softverska tvrtka u hrvatskom vlasništvu. Omogućuje poslovnim korisnicima da u svoje komunikacije i poslovne procese jednostavno uvedu poruke, glasovne pozive, e-mail, Viber, WhatsApp i druge kanale.

Podijeli:

Vezane objave