U Srcu se od 12. do 14. studenog 2018. godine održava međunarodna konferencija Digital art history – methods, practices, epistemologies.

Suorganizatori konferencije su Institut za povijest umjetnostiSveučilišni računski centar Srce i DARIAH-HR. Konferencija je namijenjena istraživačima i stručnjacima koji se bave transdisciplinarnim istraživačkim inicijativama i koji su zainteresirani za razmatranje novih metodoloških, analitičkih i teoretskih saznanja iz područja digitalne povijesti umjetnosti.

Trodnevni program konferencije dostupan je na stranicama Instituta za povijest umjetnosti. Iz Srca će sudionike pozdraviti zamjenik ravnatelja Srca Ivan Marić, a voditelj Službe za podatkovne usluge i kolaboracijske alate Draženko Celjak održat će prezentaciju o Dabru – Digitalnim akademskim arhivima i repozitorijima.

Više detalja o konferenciji i načinu prijave potražite na stranici o konferenciji.

Međunarodna konferencija Digital Art History – Methods, Practices, Epistemologies obilježit će završetak četverogodišnjeg projekta ARTNET koji se provodi na Institutu za povijest umjetnosti pod pokroviteljstvom Hrvatske zaklade za znanost. Konferencija će se održati od 12. do 14. studenog 2018.godine u SRCE – Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu, u zajedničkoj organizaciji Instituta za povijest umjetnosti, SRCE – Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu i nacionalnog konzorcija DARIAH-HR.

Trodnevni program konferencije dostupan je na poveznici.

Podijeli:

 

Vezane objave