Nakon nedavno održanog zanimljivog predavanja u sklopu projekta Master Class, Zagrebački inkubator poduzetništva dovodi još jednog atraktivnog predavača – osnivača kompanije Tespack – Maria Aguileru. Master Class s Mariom Aguilerom održat će se u srijedu, 15. studenoga 2017. u 18 sati u prostorima Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, na adresi Remetinečka cesta 7.

Mario Aguilera osnivač je startupa Tespack, no i prije osnivanja vlastitog startupa imao je zanimljiv životopis. Nakon što je prikupio potrebna znanja u industriji maloprodaje, 2008. godine osnovao je svoju prvu uspješnu firmu vezanu uz wearable tehnologiju, a danas je CEO Tespacka, također iz područja wearable tehnologije koja korisnicima uz pomoć solarne energije omogućuje generiranje energije u pokretu zbog čega ga nazivaju i budućnošću energetike. Tespack je nedavno dobio investiciju od 2 milijuna eura u kojoj je sudjelovala zanimljiva kombinacija investitora iz Saudijske Arabije i Silicijske doline. Posebno je zanimljivo što Tespack u partnerstvu s austrijskim Austrian Space Forum razvija verziju svog solarnog ruksaka za – Mars.

Kako je Tespack prisutan na mnogim tržištima, Aguilera je upoznat s britanskim, sjeverno-američkim i azijskim tržištem, ima široko poznavanje poslovne strategije i brandinga  te je vrsni logističar.

Posjetitelji će na predavanju moći čuti zašto je Mario Aguilera odlučio svoj startup otvoriti u Finskoj te koje su pozitivne i negativne strane finskog startup ekosustava, zašto je i kako startup otvoren za raznolika tržišta (poput Finske, Nizozemske, Velike Britanije, Španjolske) te na koji način je moguće te različite krajeve diljem Europe povezati. Predavač će se također dotaknuti teme o razvoju Tespacka kao startupa te o njegovoj marketinškoj strategiji i o tome kako se mijenjala kroz vrijeme, ali i o strategiji distribucije i prodaje raznolikih proizvoda koje njegova tvrtka nudi.

Ulaz na predavanje je besplatan za sve uz obveznu registraciju putem sustava Entrio, no kako je broj mjesta ograničen preporučujemo da svoju ulaznicu nabavite što prije kako ne bi propustili priliku za učenje, ali i inspiraciju iskustvom ovog uspješnog poduzetnika.

I u ovoj sezoni Master Classa partner je HAMAG-BICRO – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, koja putem Europske poduzetničke mreže EEN financira dolazak predavača.

Podijeli:

 

Vezane objave