KTH Royal Institute of Technology (KTH), vodeći švedski pružatelj HPC usluga za akademska istraživanja kao dio istraživačke infrastrukture NAISS HPC, nabavio je nove superračunalne resurse koje pokreću AMD EPYC CPU i AMD Instinct GPU koji pomažu u postizanju značajnih poboljšanja u istraživanju Alzheimera, održivi transport i više.

Kada bude u potpunosti postavljeno, superračunalo – nazvano Dardel – isporučivat će očekivane vršne performanse od oko 13,5 petaflopsa za ključne znanstvene primjene kao što su računalna dinamika fluida, biofizičko i genomsko istraživanje, znanost o materijalima i računalna kemija.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Prilikom kupnje superračunala KTH se suočio s izazovom prilagodbe ovom raznolikom ekosustavu aplikacija. AMD EPYC CPU-i i AMD Instinct GPU-ovi razmatrani su za implementaciju superračunala kako bi pružili visoke performanse po jezgri, propusnost memorije i energetsku učinkovitost kako bi isporučili sustav koji će biti najmanje šest puta brži od KTH-ovog prethodnog superračunala.

” Otkrili smo da je izvedba AMD Instinct MI250X usporediva s onom dva NVIDIA A100 GPU-a, ali troši otprilike upola manje energije .” Rekao je profesor Dirk Pleiter, direktor PDC centra za računalstvo visokih performansi na KTH. Većina nedavno implementiranih sustava temelji se na AMD EPYC procesorima jer, za tipične znanstvene primjene, pružaju izvanredne performanse. “

Podijeli:

 

 

Vezane objave