Od 10. do 12. svibnja 2017. godine u Island hotelu Istra na otoku Sv. Andrije, poznatijem i kao Crveni otok, udaljenom desetak minuta vožnje brodom od centra predivnog Rovinja, održat će se JavaCro’17 – međunarodna konferencija posvećena Java tehnologijama, koju već šesti put zaredom zajedno organiziraju Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) i Hrvatska udruga Oracle korisnika (HrOUG). Ove godine na konferenciji će se predstaviti više od 50 predavanja u četiri tracka, a očekuje se oko 300 sudionika.

Na jednom od najljepših otoka rovinjskog arhipelaga šesto izdanje najpoznatije Java konferencije u ovom dijelu Europe i ove godine će okupiti većinu hrvatske Java zajednice koju čine većinom razvojni inženjeri, programeri, softverski arhitekti i projektni manageri koji svakodnevno koriste programski jezik Java i srodne tehnologije, ali i niz drugih gostiju iz svijeta IT-a, ali i businessa. Želja organizatora je predstaviti niz raznolikih tema zanimljivih širokom krugu sudionika te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, kao i čvršće povezivanje hrvatske IT zajednice koja dijeli slične interese. Zanimljivost je da će konferenciju posjetiti kolege iz drugih lokalnih i regionalnih Java udruga i meetup grupa, a dio njih održat će i zanimljiva predavanja.

Između 50-ak odabranih predavanja i kvalitetnih predavača treba ukazati na nekoliko zanimljivih tema predavanja: avanturu pobjedničkog tima europskog Big Data Hackathona, priču o pametnim trgovinama sljedeće generacije koje koriste umjetnu inteligenciju i analitiku IBM Watsona, predavanje o Fintech revoluciji i tehnološkim promjenama u financijskoj i bankarskoj industriji, novosti vezano uz platformu Java EE, razvoj za cloud i containere, te najpoznatije Java frameworke, kao i predavanja predstavnika hrvatske Java zajednice.

Detaljan pregled predavanja može se vidjeti u Agendi.

Organizatori naglašavaju kako je ovo izuzetna prilika za tradicionalno druženje hrvatske Java zajednice, ali i svih drugih zainteresiranih za razvoja softvera, te jedan od najjednostavnijih načina za informiranje o tehnološkim novostima, naročito iz svijeta Jave, te razmjenu iskustava s kolegama. Ovim putem organizatori žele zahvaliti na podršci brojnim predavačima i partnerima, a posebno sponzorima konferencije, ecx.io i IBM-u, grupi Intesa Sanpaolo i PBZ-u, SV grupi, Kodeksu, Altimi, Evolvi, te časopisu Mreža, kao i nizu prijateljskih udruga i organizacija.

Više o konferenciji može pronaći na službenim stranicama 2017.javacro.hr.

Podijeli:

Vezane objave