Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i Hrvatska gospodarska komora, u partnerstvu sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva zajednički organiziraju konferenciju Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora, koja će se održati 13. veljače u zagrebačkom hotelu Westin.

Stvaranje jedinstvenog digitalnog tržišta na području Europske unije jedan je od temeljnih ciljeva Europske komisije. Internet i digitalne tehnologije mijenjaju današnji svijet, ali postojeće prepreke ograničavaju potpunu slobodu kretanja roba, usluga, ljudi i kapitala.

Na konferenciji će potpredsjednik Europske komisije nadležan za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip održati dijalog s građanima te će mu sudionici moći izravno postavljati pitanja.

Dijalog s građanima format je neposredne komunikacije Europske komisije s javnošću putem kojega Europska komisija želi osnažiti razmjenu mišljenja s građanima o budućim pravcima razvoja Europske unije.

Cilj je Konferencije podići svijest među poslovnom zajednicom o važnosti korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svim segmentima gospodarstva, razmijeniti iskustva o prihvaćanju digitalnih tehnologija te otvoreno govoriti o ključnim izazovima digitalne transformacije poslovnog sektora u Hrvatskoj, o čemu će se raspravljati na panelu.

Kao pripremu za Konferenciju, Hrvatska gospodarska komora provodi među poduzetnicima anketu o digitalnom poslovanju i očekivanjima, čiji će rezultati biti predstavljeni na konferenciji.

Podijeli:

Vezane objave