U petak je održana konferencija 3T – Tourism, Travel & Tech, u organizaciji Buga i Mreže. Gotovo 190 gostiju u prostorijama HUB385 u Zagrebu sudjelovalo je u bogatom cjelodnevnom programu koji je obuhvaćao 18 predavanja i prezentacija, jedno plenarno (keynote) predavanje i okrugli stol.

Konferenciju je otvorio keynote pod nazivom “Let the DATA be your guide” koje je održao Luca Romozzi, Senior Sales Director EMEA at Sojern, the world’s leading traveler engagement platform.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Okrugli stol, panel diskusiju, koja se održala nakon toga, moderirao je Marko Mišulić iz tvrtke Rentlio. Naziv panel diskusije bio je: Sharing vs caring – Izumiru li turistički dinosauri? Može li privatni smještaj učiniti hotelima ono što je Uber napravio taksistima? Gdje je tehnologija u svemu tome?

Zahvaljujući snažnoj popularizaciji privatnog smještaja, sharing ekonomije i servisima poput AirBnB-a doživljaj lokalnog iskustva ističe se kao glavni benefit ne-hotelskog smještaja. S druge strane, hotelska industrija kao svoj glavni adut ističe standardiziranu razinu kvalitete usluge. Koliko i kako hoteli koriste tehnologiju u cilju pojačavanja experience efekta i profiliranja gostiju? Koliko i kako privatni smještaj koristi tehnologiju za podizanje service levela i standardizacije usluge? Može li privatni smještaj i sharing ekonomija ugroziti hotele i kome je tehnologija naklonjenija?

Neki komentatori tvrde da AirBNB nije stvorio nikakav novi niti poseban novi i neviđeni posolovni model, zbog čega je onda baš on zabilježio ovakav uspjeh? U prvim godinama nakon osnutka promatrači startup scene nisu mu pridavali osobitu pažnju – model se činio slabašan, nedovoljno disruptivan i nedovoljno zanimljiv. No, stvari su se vremenom promijenile.

O svemu ovome, ali i mnogim drugim temama, diskutirali su panelisti Emanuel Tutek, Horwath HTL; Davor Tremac, Uber; Ivana Budin Arhanić, Valamar Riviera; Tomislav Zovko, ZigZag; te Sandro Siljan, Google, pod moderiranjem Marka Mišulića.

Popodnevni dio ispunilo je čak 18 predavanja u tri tracka.

U galeriji pogledajte dio atmosfere s konferencije, a opširnije o svemu u narednom izdanju Mreže. Vidimo se dogodine na drugom izdanju konferencije 3T. Interes publike i predavača očito ukazuje kako je okupljanje s ovakvim konceptom potrebno i informatičarima i “turističarima”…

         

Podijeli:

 

 

Vezane objave