Schneider Electric bavi se prije svaga digitalnom transformacijom upravljanja energijom i automatizacijom, koristi tehnologije umjetne inteligencije (Artificial Intelligence AI) kako bi prikupljene podatke pretvorila u djelotvorne i pokretačke uvide. Svojom platformom EcoStruxure, koja objedinjuje upravljanje energijom, automatizaciju, povezanost i softvere kako bi krajnjim korisnicima pružila mogućnost da, uz jedinstvenu plarformu interneta stvari (Internet of Things IoT), budu konkurentni u današnjem digitalnom gospodarstvu.

EcoStruxure platforma kombinira rješenja u području umjetne inteligencije (AI) i interneta stvari (IoT), koristi Microsoft Azure Cloud za pružanje svojih online usluga, aplikacija i napredne analitike. Rješenja tvrtke Accenture Schneider Electric koristi za izgradnju usluga koje akceleriraju razvoj rješenja za internet stvari i usluga. Također, korištenjem platforme Salesforce Customer Success u Schneider Electricu unaprijeđuje se IoT povezivost s vrijednostima za korisnike.

Schneider Electric nedavno je predstavio i EcoStruxure Buildings, platformu pametnih zgrada namijenjenu suradničkom radu, te arhitekturu otvorenog sustava koja graditeljima i razvojnim tvrtkama omogućuje suradnju, razmjenu podataka te razvoj aplikacija. Platforma može omogućiti povećanje učinkovitost i do 30 posto, a da pritom osigurava optimalnu udobnost za stanare.

Jedno od najuspješnijih i najistaknutijih implementacija stručnosti Schneider Electrica u primjeni energetskih i standardnih IT tehnologija te AI (umjetne inteligencije) i IoT (Interneta stvari) je The Edge – poslovna zgrada u Amsterdamu. Riječ o potpuno automatiziranoj, ekološki najnaprednijoj, pametnoj zgradi u svijetu, s indeksom održivosti od 98,36 posto. U toj je zgradi primijenjeno niz tehnoloških rješenja Schneider Electrica, počevši od sustava za upravljanje i distribuciju energije, kompletne IT infrastrukture, mreže nadzornih uređaja i pametnih senzora do ekspertnog softvera. The Edge je zgrada koja sama proizvodi 102 posto energije, odnosno sama pokriva apsolutno svu svoju potrošnju te stvara još 2 posto viška. Oni koji u njoj rade, osjećaju se sigurno i ugodno, a čak 72 posto zaposlenika osobito ističe i hvali činjenicu što putem aplikacije na svom mobilnom telefonu mogu upravljati okruženjem unutar zgrade.

Podijeli:

 

Vezane objave