Globalno tržište kibernetičkog osiguranja vrijedilo je 7 milijardi američkih dolara bruto zaračunate premije (gross written premiums GWP) 2020. godine i dosegnut će 20,6 milijardi dolara do 2025. godine, jer će tržište nastaviti napredovati nakon pandemije covid-19, navodi tvrtka za analitiku podataka GlobalData u svojem novom izvješću Cyber ​​Insurance, 2021 Update-Thematic Research.

U izvješću se navodi kako je kibernetička zaštita bila u interesu tvrtki i organizacija 2020. godine jer je pandemija prisilila tvrtke na značajno veću digitalizaciju njihovih procesa usvajanjem rada na daljinu. Pandemija je otvorila priliku kibernetičkim kriminalcima jer su koristili globalnu paniku i nesnalaženje tvrtki i organizacija u brzom usvajanju digitalnih modela. Uslijedio je enorman rast kibernetičkih napada.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Tvrtke su postale svjesne nužnosti osiguranja od kibernetičkih napada i štete koju oni uzrokuju.

„Tržište cyber osiguranja doživjelo je brzu ekspanziju posljednjih godina, a korisnici imaju sve vrste osiguranja, prilagođene model osiguranja pojedinih segmenata poslovanja jer su osiguravatelji nastojali pridobiti klijente na izrazito konkurentnom tržištu. Unatoč konkurentnim cijenama i povećanim premijama osiguranja, očekuje se da će tržište kibernetičkog osiguranja imati kontinuirani snažan međugodišnji rast do 2025. godine. Potreba za nužnom kibernetičkom sigurnošću i osiguranjem postaje očita za tvrtke svih vrsta i veličina, jer a ozbiljnost kibernetičkih napada nastavlja rasti”, navodi analitičar osiguranja GlobalData Ben Carey-Evans.

Tržište kibernetičkog osiguranja je u 2020. godini ostvarilo rast od 33,5% jer su tvrtke diljem svijeta shvatile povećanu prijetnju u pandemiji. GlobalData očekuje kako će stopa rasta ostati visoka tijekom slijedećih godina, u ovoj 2021. godini očekivala stopa rasta je 27,3%.

„COVID-19 je također donio trajni pomak u načinu poslovanja poduzeća i potrošača, s nastavkom usvojenih digitalnih radnih praksi i digitalnih potrošačkih kanala. Nastavak usvojenih digitalnih praksi potaknut će potražnju i za komercijalnim kibernetičkim osiguranjem u poslovnom sektoru i nešto manje u osobnoj primjeni“, smatra Carey-Evans.

Podijeli:

 

 

Vezane objave