Jedna od odlika današnjih razvijenih kompanija svakako je proces decentralizacije, u kojem povezanost ogranaka ima značajan utjecaj na funkcioniranje, a samim time i na opstanak navedenih kompanija. Upravo zbog toga, prema istraživanjima kompanije Clico, specijalizirane za područje sigurnosti podataka, umrežavanja informacijskih sustava i njihova upravljanja, na cijeni su rješenja koja ne ograničavaju, već pospješuju rad korporativnih mreža, bez obzira na lokacije s kojih zaposleni obavljaju svoja svakodnevna zaduženja.

Juniper SRX300

Održavanje mreže na “okupu”

Enterprise rješenja kompanije Juniper Networks omogućuju konstantan pristup zaposlenih svim uslugama, s bilo koje lokacije. Pristup te kompanije zasniva se na uzimanju cjelokupnih mreža u obzir, a ne njihovih pojedinačnih dijelova, radi omogućavanja nesmetanog protoka i adekvatne zaštite podataka. Budući da se suvremeno poslovanje odvija u location agnostic okruženju, prirodno je i potrebno da infrastruktura mreže ne bude previše komplicirana, da bude konstantna i da može podržati sve poslovne operacije.

Stoga Juniper Enterprise Framework, koji je ojačan virtualizacijom i automatizacijom na svim lokacijama unutar mreže, uključujući i cloud, a koji obuhvaća branch, data centar i campus okruženja, proizvodi infrastrukturna rješenja koja odlikuju:

  • Jednostavnost ali i dovoljna fleksibilnost, radi podržavanja zahtjeva rastućeg broja cloud aplikacija i njihovih korisnika – u kombinaciji sa Zero Touch Provisioningom i lako upotrebljivim interfaceom, omogućuju uvid u operacije na mreži i smanjuju troškove održavanja i njezina funkcioniranja.
  • Sveobuhvatna sigurnost, radi osiguravanja zaštite kroz automatizirana pravila za upravljanje svim komponentama mreže, uz redovno ažuriranje interne baze potencijalnih prijetnji, u koordinaciji s cloud sustavom za detekciju i prevenciju malwarea.
  • Automatizacija i mogućnost programiranja branch, data centar i campus okruženja, radi ubrzanog korištenja aplikacija i usluga te pristupa njima.

Zahvaljujući navedenim karakteristikama, rješenja Juniper Networks Enterprise, kao što su SRX Series Services Gateways, EX Series Switches, MX Series Routers i JUNOS Software, kompanijama omogućuju da na jednostavan i financijski pristupačan način povežu, osiguraju i vode svoje sustave, pružajući:

  • izgradnju mreže u skladu s potrebama korisnika, s mogućnošću konstantnog unapređenja;
  • integraciju routerskih, switch i sigurnosnih usluga radi unapređenja funkcionalnosti i dinamičnosti mreže;
  • konstantnu i sveobuhvatnu konekciju u okviru kompanije, koja podrazumijeva 99,99% uptimea mreže, s vremenom oporavka manjim od sekunde;
  • kompletnu zaštitu mreže, aplikacija, podataka i njihovih korisnika od aktualnih sigurnosnih prijetnji;
  • jasan pregled mreže i aplikacija radi mogućnosti primjene adekvatnih pravila, te učinkovitog upravljanja sustavom.

Rastuća potreba za Enterprise rješenjima

Kako su se kompanije u Hrvatskoj i regiji razvijale, tako je sve više prepoznavana potreba za učinkovitim poslovnim rješenjima. U skladu s time, kompanija Clico, ne samo da je omogućila dostupnost Juniper Networksova Enterprise rješenja u kompletnoj Jadranskoj regiji, već je pokrenula i svoj competence centar, sačinjen od vrhunskih sigurnosnih inženjera, koji omogućuje kompanijama da saznaju sve o umrežavanju sustava i zaštiti podataka, kako o aktualnim prijetnjama i dostupnim rješenjima, tako i o propisima koje je GDPR donio, a koji su im bitni za nastavak poslovanja.

Kontakt: info@clico.hr

Clicova misija

CLICO, najveći specijalizirani distributer (s dodanom vrijednošću – VAD) mrežnih i sigurnosnih sustava na poljskom i istočnoeuropskom tržištu, pomno prati razvoj informacijskih tehnologija i procjenjuje vrijednost globalnih trendova kako bi razumio potrebe korporativnih sustava i, u skladu s njima, ponudio najučinkovitije alate za zaštitu podataka, kao što su HPE Aruba, Arista Networks, Juniper Networks, Forcepoint, Thales, Rubrik, Ucopia, SonicWall, Tufin, Rapid7, A10 Networks, Linkify, Pulse Secure, Mobile Iron, Imperva.

Podijeli:

 

Vezane objave