Marinin tekst, o čijoj smo prvoj nagradi već pisali ovdje, nagrađen je i na finalu natjecanja u Beču!

Dodijeljene su nagrade za tri najbolja novinarska doprinosa iz jedanaest država sudionica na gala večeri održanoj u Siemens Cityju u Beču. Stručni žiri iz svih država sudionica složio se da su Marina Pavlić iz Hrvatske, za članak objavljen u časopisu „Mreža“, Adrian Mihaltianu, za članak objavljen na rumunjskom portalu „pressone.ro“ te Christian Lenoble, za članak objavljen na austrijskom portalu „i-presse“, dobitnici novinarske nagrade CEE Press Award za 2019. Ukupno je bilo prijavljeno više od 220 članaka.

Ovo je četvrti put da je Siemens dodijelio novinarsku nagradu sudionicima iz država središnje i jugoistočne Europe. Članci su bili na temu „budućnosti gradova, industrije i energije“. Natječaj je održan u dvanaest država središnje i jugoistočne Europe: Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Mađarskoj, Izraelu, Ukrajini i Austriji.

Ovo znači da smo u svega par tjedana sakupili čak tri nagrade – dvije za Marinin tekst a jednu je dobio Gorden. Čestitke!

Popis dobitnika novinarske nagrade CEE Press Award za 2019.:

Marina Pavlić: „Pametan put do pametnog grada“ (Tranzicija u Smart City)

Medij: MREŽA

Država: Hrvatska

Adrian Mihaltianu: „Radnik 21. stoljeća: od ropstva do robotskih ruku“

Medij: pressone.ro

Država: Rumunjska

Christian Lenoble: „Prognoza se susreće s budućnošću“

Medij: i-presse

Država: Austrija

Podijeli:

Vezane objave