U sklopu projekta Master Class Zagrebačkog inkubatora poduzetništva održano predavanje na temu Zero to IPO gdje je glavni predavač bio John Bantleman, čovjek s više od dvadeset godina iskustva u vođenju softwarskih firmi i savjetnik u nekoliko perspektivnih startupa, među kojima je i hrvatski Memgraph.

Bantleman je održao je interaktivno predavanje koje je bilo potkrijepljeno brojnim primjerima ali i interesantnim usporedbama, primjerice uspoređivanjem pokretanja startupa s avionskom pistom. Glavna tema predavanja bila je skaliranje startup tvrtki, što je okupilo velik broj zainteresiranih koji su, osim o procesu rasta startup tvrtki, imali priliku čuti i što jedan startup čini zanimljivim investitorima.

Bantlemanu se tijekom predavanja pridružio i osnivač startupa Memgraph Dominik Tomičević, koji je, zahvaljujući vlastitom iskustvu, publici mogao dati uvid u onu drugu, startup stranu investiranja. Publika je od dvojice predavača mogla čuti sve o njihovom primjeru suradnje, te kako se pripremiti za razgovore s investitorima, što napraviti nakon prve investicije, no i koje su opcije moguće jednom kad startup postane uspješna, velika firma. Bentleman je istakao kako su Tech companies are people companies, čime smo još jednom dobili potvrdu da su u startapima, ali i u svim ostalim kompanijama, ljudi i agilan tim s dobrom komunikacijom jedan od najbitnijih faktora za razvoj tvrtke. Pored toga, predavači su također naglasili važnost networkinga i uključivanja u startup zajednice i program, što zbog razmjene ideja, što zbog mogućnosti povezivanja s potencijalnim investitorima.

Nova zanimljiva predavanja i prilika za upoznavanje stručnjaka svjetske klase odnosno sve o projektu Master Class te načini uključivanja u ZIP-ove startup zajednicu mogu se pronaći na službenim stranicama Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.  Inače, i u ovoj sezoni Master Classa partner je HAMAG-BICRO – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije, koja putem Europske poduzetničke mreže EEN financira dolazak predavača.

Podijeli:

Vezane objave