Japanski NTT Communications Corporation (NTT Com), NTT-a podružnica za ICT rješenja i međunarodnih komunikacija, počeo je 1. listopada suradnju s Međunarodnim udruženjem podataka (International Data Spaces Association IDSA) kako bi proveo niz testova kojima se nastoje razviti nove globalne platforme za upravljanje podacima. Tim platformama prvi je cilj osigurati praktičnu i interoperabilnu povezivost hardvera i softvera Smart Data Platform NTT Coma s europskom GAIA-X infrastrukturom pomoću IDS konektora.

Test okruženje za sigurnu razmjenu visoko povjerljivih podataka uključivat će IDS Connectors, osnovnu tehnologiju GAIA-X, federalnu podatkovnu infrastrukturu za Europu, i platformu Things Cloud IoT tvrtke NTT Com i Smart Data Platform (SDPF), koja kasnije uključuje i Data Trust vjerodajnicu.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Testiranje će, osim procjene praktičnosti i operativnosti nove strukture za primjerenu kontrolu prava pristupa podacima na temelju povezanih zakona i ugovora između EU i Japana omogućiti obrazac i modele za međunarodno upravljanje podacima. Očekuje se da će rezultati dovesti do uspostave globalnih platformi za upravljanje podacima koje povezuju lokalne platforme podataka u zemljama širom svijeta.

U demonstraciji će se izgraditi testno okruženje za testiranje različitih slučajeva međunarodne razmjene podataka, poput daljinskog nadzora strojeva u inozemstvu, itd.

U početku, u suradnji s NTT Centrom za inovacije softvera, IDS Connector i SDPF bit će raspoređeni u testnom okruženju u Japanu kako bi testirali interoperabilnost sustava i upravljanje određenim pravima na upotrebu podataka. Tada će testno okruženje u Japanu biti povezano s IDSA-inim testnim okruženjem u Njemačkoj i zasebnim testnim okruženjem u švicarskom neprofitnom inovacijskom parku Biel / Bienne kako bi se testirala praktičnost i operativnost sustava u međunarodnom nadzoru prava pristupa podacima putem mreža NTT Com.

Nakon toga, NTT Com nastavit će s daljnjom provjerom i ispitivanjem primjenom trenutnih nalaza ispitivanja u testnom radnom okruženju (ispitni sloj), s ciljem provjere interoperabilnosti različitog hardvera i softvera pomoću IDS konektora. Novu globalnu platformu za upravljanje podacima zajednički će razviti japanske i inozemne tvrtke i organizacije. Istodobno, NTT Com utvrdit će konkretne zahtjeve za platformu zajedno s raznim organizacijama i tvrtkama koje djeluju u Japanu i inozemstvu, uključujući Robot Revolution & Industrial IoT Initiative.

Nadalje, NTT Com se nada da će podržati formuliranje osnovnih specifikacija kroz javno-privatno-akademska suradnja. U konačnici, NTT Com želi pridonijeti ostvarenju pametnih rješenja razvojem i pružanjem platforme za široku razmjenu i upotrebu podataka u svim djelatnostima bilo gdje u svijetu.

Tehnologije za IoT, umjetnu inteligenciju i upotrebu podataka sve se više primjenjuju u različitim poljima, uključujući proizvodnju, logistiku, prijevoz, medicinsku skrb, energiju, gradove i državu. Da bi se olakšala napredna, višenamjenska upotreba podataka, potrebni su sustavi koji osiguravaju sigurnu i pouzdanu razmjenu podataka između industrija, poduzeća i zemalja.

Istodobno, prava davatelja podataka i korisnika moraju se zaštititi i poštivati ​​pravila upravljanja podacima. U svijetu se razvijaju pravni sustavi i tehnologije za stvaranje takve podatkovne infrastrukture. Na kraju, razmjena podataka u međunarodnom poslovanju može zahtijevati poštivanje specifikacija podatkovne infrastrukture u skladu sa zakonima i propisima relevantnih zemalja.

Podijeli:

 

 

Vezane objave