ESA-in najnoviji uređaj za ispitivanje radiofrekvencija omogućuje izravno mjerenje antenskih sustava u vakuumskim uvjetima i usto u ekstremnim toplinskim uvjetima u kojima će raditi, uključujući izrazito niske temperature kakve vladaju u dubokom svemiru. Uskoro će biti pokrenuto i ispitivanju radiometra misije Juice namijenjene testiranju u uvjetima kakvi vladaju u tankoj atmosferi najvećih Jupiterovih satelita.

Nedavno dovršeni objekt za takva ispitivanja naziva se Terahertz komora (Near-field Terahertz) s posebnim dijelom za izrazito niske temperaturama nazvan Lorentz.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Near-field Terahertz  se nalazi u ESTEC- u u Nizozemskoj. Osposobljena je za testiranje visokofrekventnih RF sustava kao što su samostalne antene i kompletni radiometri u frekvencijskom području između 50 i 1.250 GHz u vakuumu i ostalim uvjetima svemira u nekoliko dana djelovanja, u temperatunom rasponui od 90° iznad apsolutne nule do 120° C. „Do sada nije bilo niti približnih eksperimenata kakve je napravila ESA s Near-field Terahertz“, objasnio je ESA-in ESA antene Luis Rolo dodavši kako su ta ispitivana potrebna za mjerenje ključnih radiofrekvencijskih varijabli kao što su žarišna duljina i precizno poravnanje kod materijala koji se na velikoj hladnoći skupljaju a kod visokih temperatura šire.

Podijeli:

 

 

Vezane objave