IoT Net Adria potpisala je ekskluzivni ugovor s kompanijom Sigfox, vodećim globalnim servisom za povezivanje stvari (IOT – Internet of things) i najavila pokretanje prve nacionalne mreže IoT-a u Hrvatskoj.

U 24 mjeseca IoT Net Adria uspostavit će mrežu baznih stanica, koja će pokrivati 96% hrvatskog stanovništva i stvoriti sustav koji će poticati hrvatska IT poduzeća, integratore sustava, startupe ali i pojedince, da se uključe u razvoj implementacija koje se temelje na Sigfox tehnologiji.

„Internet stvari predstavlja sljedeću fazu razvoja tehnologije. IoT Net Adria predstavlja jedinstvenu poslovnu mogućnost, osobito za inovativne timove koji žele nuditi svoje proizvode i rješenja na globalnoj razini”, rekao je suosnivač i izvršni direktor tvrtke IoT Net Adria Bruno Crnički dodavši kako IoT Net Addria omogućava korištenje globalnog ekosustava operatera i Sigfox partnera kako bi predstavljali i izvozili lokalna rješenja za IoT.

Niskoenergetska širokopojasna bežična tehnologija kompanije Sigfox smanjuje troškove i količinu energije potrebnu za sigurno povezivanje stvari u oblaku. Umjesto da koristi postojeće tehnologije, Sigfox primjenjuje jedinstveni pristup. Kompanija pokreće prvu globalnu IoT mrežu za slušanje milijardi objekata prijenosa podataka bez potrebe za uspostavom ili održavanjem mrežnih veza.

Sigfox je vodeći globalni servis za povezivanje stvari (IOT – Internet of things). Kompanija je izgradila globalnu mrežu za spajanje milijardi uređaja na internet, trošeći pritom što je moguće manje energije, što jednostavnije. Jedinstveni pristup Sigfoxa komunikaciji uređaj-oblak usmjeren je na rješevanje triju najvećih prepreka globalnom usvajanju IoT-a: trošak, potrošnja energije i globalna skalabilnost.

Sigfox je prisutan u 36 zemalja, a očekuje se da će njihov broj do 2018. narasti na 60 zemalja. S milijunima povezanih objekata i brzorastućim ekosustavom partnera Sigfox osnažuje poduzeća kako bi svoje poslovne modele mogla usmjeriti na digitalne usluge.

Podijeli:

Vezane objave