Tijekom dva dana predavanja, panel diskusija, radionica i okruglih stolova, sudionici ovogodišnje konferencije upoznali su se s novostima, tehnološkim naprecima i inovacijama na području AWS-a, njihovim prednostima za poslovanje poduzeća te uštedama, kojima rezultira korištenje cloud tehnologija.

„U Hrvatskoj imamo veliki kadar programera i IT profesionalaca željnih biti u toku s novostima i tehnološkim naprecima koje svake godine donosi AWS, kao i razvijanja vlastitih AWS vještina, a upravo njima je potrebno jednostavno i brzo nalaženje rješenja koja su odlično pokrivena AWS portfeljom. Osim toga, organizator konferencije, iOLAP godinama radi na AWS platformi i ima želju i mogućnosti pomoći organizacijama u regiji i šire na temelju svojih dugogodišnjih iskustava, primjera dobre prakse i priča uspjeha. Zanimljiva predavanja, panel diskusije i prilike za networking prepoznati su u AWS krugovima kao dobitna kombinacija, čemu može posvjedočiti i po drugi puta za redom velika posjećenost konferencije, koja kontinuirano raste i dobiva sve jači internacionalni karakter.“, izjavio je Filip Krstanović, glavni organizator i voditelj razvoja poslovanja u regiji za iOLAP.

Konferenciji je prisustvovalo oko dvjestotinjak posjetitelja iz cijele regije (Hrvatska, Slovenija, Srbija, BiH, Kosovo, Albanija), ali i šire (Luxemburg, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD), koji su potvrdili značaj i zadovoljstvo samom konferencijom, programom te podržali inicijativu građenja AWS zajednice na našim prostorima.

Adriatic AWS Innovation Days 2018 – formula uspjeha

Konferenciju je otvorio Yiannis Nasios, AWS-ov Teritory Manager za centralnu i jugoistočnu Europu te prezentirao put razvoja i inovacije kojima je Amazon transformirao svoje poslovanje, izgradio inovativna rješenja te otvaranjem prema poslovnom svijetu kroz Amazon Web Servise (AWS), omogućio revoluciju u cloud computingu. Za vrijeme izlaganja otkrio nam je kojim mehanizmima Amazon razvija svoju kulturu te ostale mehanizme ključne za podršku inovacijama u svim poslovnim segmentima.

Nakon Yiannisa, pozornicu je preuzela Laura Rea Dickey, direktorica lanca restorana Dickey’s Barbecue iz Amerike, koja je opisala njihov put digitalne transformacije u kojoj joj je strateški partner i izvoditelj, iOLAP, pomogao i omogućio nove dimenzije uvida u poslovanje. Istaknula je kako kroz godine suradnje s iOLAP-om od jednostavne ideje i vizije dovela svoju organizaciju do vodećeg pružatelja usluga na tržištu brze hrane. Također je demonstrirala kako korištenjem najmodernijih tehnologija, uključujući i korištenje glasovnih naredbi za interakciju sa sustavima, otvorila vrata prema unaprjeđenju poslovanja i inoviranju u svojoj industrijskoj vertikali.

Nakon pauze za ručak, Karen Kaushansky, je sudionicima pokazala budućnost koja nas čeka te gdje smo do sada već stigli po pitanju optimizacije vremena korištenjem virtualnih asistenata. Svatko od nas može imati svog osobnog pomoćnika koji nam olakšava svakodnevne zadatke, organizira sastanke, naručuje hranu, upravlja kućanskim uređajima ili nas čak vozi na posao dok mi to vrijeme možemo posvetiti bitnijim stvarima.

Osim iOLAP i AWS predavača, priliku za izlaganje je imao i Aleksandar Nenov, AWS konzultant i Community Hero, kao i sudionici i iz sponzorskih tvrtki Algebre, Ingemarka, VMware-a te drugih kompanija. Nakon intenzivnih i zanimljivih predavanja, svi sudionici konferencije imali su priliku podružiti se navečer u opuštenoj atmosferi u Hemigway baru te pripremiti za naredni dan.

Nick Larsen, iOLAP-ov potpredsjednik i globalni AWS lider, imao je priliku otvoriti drugi dan konferencije s predavanjem u kojem je predstavio izazove i dao savjete kako programerima, tako i menadžerima i voditeljima poslovanja prilikom prelaska poslovanja iz tradicionalnih okruženja na cloud.

Kroz dva dana konferencije posjetitelji su mogli na štandu zlatnog partnera konferencije, Algebre, zaigrati LLPA Battle i testirati svoja znanja na području AWS tehnologija, a najbolji igrač, Ivan Severović, je osvojio voucher u protuvrijednosti od 5000 kuna za edukaciju i certificiranje.

Drugi dan je zaključen s nagradnim izvlačenjem te podjelom vrijednih nagrada posjetiteljima.

Podijeli:

Vezane objave