Tri djevojke koje čine tim tArtle sa svojim je projektom interaktivne bajke pobijedio na drugom po redu Hack It! hackathonu u organizaciji Hrvatskog Telekoma i DT startup akceleratora hub:rauma.

Pobjednička ekipa koja je predstavila interaktivnu bajku namijenjenu mlađim uzrastima osvojila je glavnu nagradu od 30.000 kuna i mogućnost pristupa start-up akceleratoru DT-a. Aplikacija tima Tartle, iza kojeg stoje Maja Subotić Šušak, Andreja Smetko i Mirela Ćosić, koristi proširenu stvarnost kako bi komunicirala s djetetom putem smartfona. Ona ga „sluša“ i zavisno o ključnim riječima u okolini stvara virtualne predmete i likove.

Glavni kriteriji za izbor pobjednika bili su inovativnost i razvijenost ideje te njen tržišni potencijal. Prilikom osmišljavanja ideje natjecatelji su mogli koristiti najmoderniju tehnologiju poput virtualne i proširene stvarnosti.

Nagradu je pobjednicama dodijelila članica Uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma Nataša Rapaić. Ovogodišnji Hack It! hackathon okupio je deset timova sastavljenih od dizajnera, programera i mladih stručnjaka iz segmenta marketinga i menadžmenta, koji su 24 sata smišljali inovativna komunikacijska rješenja budućnosti.

Podijeli: