Zahvaljujući hibridnoj tehnologiji, Hrvatski telekom osigurao je i u ruralnim i manje naseljenim područjima Hrvatske pristup velikim brzinama do 30 Mb/s. Radi se o kombinaciji fiksne i mobilne mreže u uslugu koja omogućuje stabilan i brz pristup internetu. Tako će korisnici internetskih usluga putem te tehnologije imati pristup 50 % većim brzinama i  moći uživati u televizijskom sadržaju koji pruža IPTV usluga HT-a. Takva tehnologija na hrvatskom tržištu dostupna je  više od 50 tisuća korisnika HT-a.

U 2019. Hrvatski telekom nastavlja s investicijama u infrastrukturu koje će i ove godine premašiti 1,7 milijardu kuna.  U modernizaciju radijske mreže HT je protekle i ove godine uložio više od milijardu kuna. Mreža je modernizirana u Istri, Zagrebačkoj županiji, Zagrebu i duž čitave obale te na tim područjima omogućuje 30 % veće brzine.  Do kraja godine, modernizacija mreže bit će završena i u ostalim dijelovima Hrvatske te spremna za implementaciju 5G tehnologije.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

U hrvatskim gradovima čije stanovništvo ima mogućnost korištenja interneta putem optičke infrastrukture i optički baziranog pristupa, više od 700 tisuća kućanstava ima direktan pristup brzinama većima od 30 Mb/s, a dodatno  250 tisuća kućanstava brzinama od 100 do 500 Mb/s. Daljnjim investiranjem u razvoj optičke infrastrukture,  HT će u sljedeće dvije i pol godine omogućiti da 1,2 milijuna od ukupnih 1,5 milijuna kućanstava u Hrvatskoj ima dostupnost brzine interneta veću od 30 Mb/s. Gotovo trećina od ukupnog broja kućanstava, njih više od 600 tisuća, u narednom će razdoblju imati pristup brzinama od 100 do 500 Mb/s.

Pokrivenost pristupa internetu u Hrvatskoj i brzine dostupne su na  na stranici https://www.hrvatskitelekom.hr/karte-pokrivenosti, interaktivnoj mapi s dostupnim brzinama interneta i pokrivenosti mobilnim signalom.

Podijeli:

 

 

Vezane objave