Financijski sektor ide u smjeru sve intenzivnije primjene tehnoloških inovacija, što će zajedno s djelovanjem covid-19 pandemije koja intenzivno mijenja navike ljudi, snažno utjecati na preobražaj te industrije u godinama koje dolaze, osnovna je poruka online panela DiscussIT ‘Inovacije za bolje društvo’ koji je online organizirala IT tvrtka Combis.

Glavni direktor Combisa Goran Car istaknuo je kako je od iznimne je važnosti digitalna vizija i motivacija, odnosno odgovor svake banke na pitanje što točno želi postići uz pomoć tehnologije. “Cilj nas u IT-u, tako i Combisa, je razgovor o bitnim temama i zasigurno edukacija kako bismo postali svjesniji da kroz tehnološke inovacije možemo pozitivno utjecati na društvo”, istakao je Car.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Guverner HNB-a Boris Vujčić smatra da su građani Hrvatske otvoreni za nove tehnologije i da će korisnici u budućnosti biti i značajnije na dobitku jer će se banke sve intenzivnije prilagođavati potrošačima i njihovim potrebama, a orijentiranost prema korisniku bit će posebno vidljiva upravo u digitalnom, tehnološkom pristupu.

Predsjednica uprave RBA banke Liana Keserić istaknula je da digitalne usluge moraju biti intuitivne i jednostavne u korištenju.

“Klijenti danas očekuju da svoje poslovanje s bankom mogu obavljati s bilo kojeg mjesta, i to brzo i digitalno. A mi našim klijentima želimo omogućiti upravo to, nudeći im transparentne i lako razumljive proizvode po atraktivnim uvjetima, kao i iznimnu uslugu i digitalno korisničko iskustvo”, rekao je Roberto Bitunjac, član uprave za tehnologiju i operativne poslove Sberbanke.

Hrvoje Prpić, stručnjak za kriptovalute, poduzetnik i investitor govorio je o tržištu kriptovaluta za koje kaže da su tu da ostanu. Među temama panela bila je i cyber sigurnost, o kojoj Combis educira širu javnost kroz niz kampanja i medijskih tekstova.

Podijeli:

 

 

Vezane objave