Financijski sektor ide u smjeru sve intenzivnije primjene tehnoloških inovacija, što će zajedno s djelovanjem covid-19 pandemije koja intenzivno mijenja navike ljudi, snažno utjecati na preobražaj te industrije u godinama koje dolaze, osnovna je poruka online panela DiscussIT ‘Inovacije za bolje društvo’ koji je online organizirala IT tvrtka Combis.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Glavni direktor Combisa Goran Car istaknuo je kako je od iznimne je važnosti digitalna vizija i motivacija, odnosno odgovor svake banke na pitanje što točno želi postići uz pomoć tehnologije. “Cilj nas u IT-u, tako i Combisa, je razgovor o bitnim temama i zasigurno edukacija kako bismo postali svjesniji da kroz tehnološke inovacije možemo pozitivno utjecati na društvo”, istakao je Car.

Guverner HNB-a Boris Vujčić smatra da su građani Hrvatske otvoreni za nove tehnologije i da će korisnici u budućnosti biti i značajnije na dobitku jer će se banke sve intenzivnije prilagođavati potrošačima i njihovim potrebama, a orijentiranost prema korisniku bit će posebno vidljiva upravo u digitalnom, tehnološkom pristupu.

Predsjednica uprave RBA banke Liana Keserić istaknula je da digitalne usluge moraju biti intuitivne i jednostavne u korištenju.

“Klijenti danas očekuju da svoje poslovanje s bankom mogu obavljati s bilo kojeg mjesta, i to brzo i digitalno. A mi našim klijentima želimo omogućiti upravo to, nudeći im transparentne i lako razumljive proizvode po atraktivnim uvjetima, kao i iznimnu uslugu i digitalno korisničko iskustvo”, rekao je Roberto Bitunjac, član uprave za tehnologiju i operativne poslove Sberbanke.

Hrvoje Prpić, stručnjak za kriptovalute, poduzetnik i investitor govorio je o tržištu kriptovaluta za koje kaže da su tu da ostanu. Među temama panela bila je i cyber sigurnost, o kojoj Combis educira širu javnost kroz niz kampanja i medijskih tekstova.

Podijeli:

 

 

Vezane objave