Damir Krstinić (FESB) i Mate Botica (OiV)

U nazočnosti predstavnika OiV-a člana Uprave i direktora Mate Botice, predstavnika FESB-a Damira Krstinića te predstavnika Hrvatskih šuma rukovoditeljice odjela za ekologiju UŠP Split Sanje Delić i  upravitelja Šumarije Split Ante Taraša, OiV i Hrvatske šume u petak 6.  srpnja 2018. godine u prostorijama JVP grada Splita održali su regionalnu primopredaju Inteligentnog sustava za video nadzor i rano otkrivanje šumskih požara.

Inteligentnim sustavom za video nadzor i rano otkrivanje šumskih požara omogućeno je automatizirano protupožarno motrenje s motrilačkih lokacija uz automatsku ranu detekciju šumskog požara naprednim postupcima analize podataka, video nadzor štićene površine ručnim upravljanjem kamerama na lokacijama što je pogotovo korisno za vrijeme gašenja požara jer dislociranim zapovjednicima omogućava uvid u stanje na terenu, te arhivsku pohranu svih snimki koje se naknadno mogu pregledati i pretraživati kako bi se utvrdilo stanje i olakšalo izvještavanje.

U predmetnom sustavu OiV je projektirao i implementirao složenu komunikacijsku i serversku infrastrukturu, montirao kamere na antenske stupove dok je FESB razvio programsku podršku.

Aktiviranjem OiV-ovog Inteligentnog sustava za video nadzor i rano otkrivanje šumskih požara hrvatsko vatrogastvo je dobilo važnog pomagača u ranom otkrivanju i praćenju akcije gašenja požara otvorenog prostora.

Podijeli:

Vezane objave