Osječka IT tvrtke Spin prošle je godine proširila mogućnosti svojeg najvažnijeg proizvoda Jupiter Software.

Jupiter Software tijekom godine je doživio nekoliko nadopuna i unaprjeđenja. Sada je korisnicima dostupna verzija 8.5, a tijekom 2016. godine dodano je još nekoliko značajnih programskih rješenja. U prvom se redu to odnosi na niz novih modula kojima su proširene postojeće opcije u raznim segmentima programskog rješenja, od praćenja i planiranja proizvodnje, praćenja skladišta sve do dijela poslovne inteligencije. Ujedno su lansirane i nove aplikacije koje se oslanjaju na Jupiter Software, kao što je, npr. mobilna aplikacija Monitoring koja služi za praćenje stanja zasijanih poljoprivrednih površina.

U tehnološkom je smislu 2016. godinu u Pinu obilježio Carpo, interni framework za razvoj i unapređenje aplikacija unutar Jupiter Softwarea. Taj Rapid Application Development alat već je iskorišten za promjene u nekolicini modula, a zahvaljujući njemu Spinovi će zaposlenici lakše i brže obnavljati postojeće i dodavati nove module uz poboljšani dizajn, bolju preglednost modula te opciju bržeg razvoja zasebnih mobilnih aplikacija vezanih uz pojedine dijelove sustava.

Većina klijenata Spina dolazi iz poljoprivrede te kemijske i prehrambene industrije, iako je Jupiter Software rješenje koje je prije svega namjenjeno za trgovinu, komunalne djelatnosti te za uslužni i javni sektor.

Tvrtka je, zahvaljujući svojim EAS, ERP i CRM rješenjima, zaključila uspješnu 2016. godinu u kojoj je dodatno zapošljavala pa sada ima 51 zaposelenika. Novozaposleni su mladi talenti za koje Spin osigurava dodatnu edukaciju. Ostvarena bruto dobit je oko 3 milijuna kuna.

Tvrtka sada zapošljava 24 osobe koje posjeduju Microsoft Certified Professional (MCP) certifikata u raznim područjima te četvero certificiranih voditelja projekata (PMI/PMP).

Spin je u Hrvatskoj jedan od najdugovječnijih Microsoftovih partnera još od 1997. godine, a u 2016. stigla su dva Gold (Data Platform i Midmarket Solution Provider) i dva Silver certifikata (Application Development i Data Analytics).

Podijeli:

 

Vezane objave