Simon Edström, CEO Instantora

Švedska tvrtka Instantor, koja olakšava donošenje financijskih odluka bankama i ostalim financijskim organizacijama, najavljuje developerski paket pod nazivom WDSK (World Domination Starter Kit).

WDSK je inicijativa kojom Instantor želi poduprijeti razvoj startupova i ostalih tvrtki, omogućavajući im pristup svojem bankovnom API-ju, bez ikakvih troškova za nove Instantorove klijente. Koristeći Instantorov bankovni API, developeri će imati pristup transakcijskim podacima više od 300 banaka u 25 zemalja, s potencijalnim dosegom od pola milijarde ljudi.

Instantor kao treća strana, pruža potpunu uslugu bankama i financijskim organizacijama u prepoznavanju pravog financijskog kapaciteta njihovih krajnjih korisnika. Instantor je švedska tvrtka osnovana 2010. godine s uredima u Stockholmu,  Zagrebu i Malagi te zapošljava više od 50 ljudi.

WDSK inicijativa uključuje pristup čak i tržištima izvan legislative otvorenog bankarstva. Autentikacijom i interakcijom krajnjeg korisnika sa njihovom bankom upravlja Instantor, a podacima se može pristupiti u trenutku kada krajnji korisnik to odobri.

„Kako smo u Instantoru usredotočeni na olakšavanje financijskih života ljudi, ovim potezom želimo dati svoj input razvoju novih financijskih rješenja, koja će pomoći ljudima da zaista promijene svoj život. Vjerujem da otvaranjem pristupa našoj tehnologiji u kombinaciji sa znanjem i vještinama developera, možemo poduprijeti realizaciju novih ideja. Koristeći naš bankovni API, tvrtke mogu pristupiti podacima i u vrlo kratkom roku doći do implementacije“, rekao je CEO Instantora Simon Edström.

Od 2010. godine, Instantor je razvio napredna analitička rješenja i proizvode koristeći upravo transakcijske podatke. Instantor pomoću umjetne inteligencije omogućava bankama i financijskim organizacijama bolju procjenu rizika, s ciljem digitalizacije procesa odobravanja zajmova. Instantor daje i potporu ljudima na financijskim tržištima u razvoju, u procesu online verifikacije i identifikacije identiteta, dohodaka i poslodavaca.

„Jako sam uzbuđena vidjeti koji će novi proizvodi nastati u sklopu WSDK inicijative. Mi smo stručnjaci u interpretaciji podataka te želimo startupovima dati mogućnost brzog kreiranja i lansiranja proizvoda usmjerenih na potrebe potrošača. Obzirom da pada cijena podataka, sada postoji prava opipljiva mogućnost kreiranja inteligentnih proizvoda, baziranih upravo na tim podacima“, rekla je CTO Instantora Helene Westerlund.

Helene Westerlund, CTO Instantora

Pristup WDSK-u je besplatan za Instantorove nove klijente do 31. prosinca 2018. godine na linku instantor.com/world-domination-starter-kit.

Ideje za koje se može koristiti Instantorov API:

  •  pomoć ljudima u Hrvatskoj da bolje upravljaju svojim financijama,
  •  aplikacije za plaćanje kripto valutama namijenjene milenijalcima,
  •  pomoć ljudima da uštede za putovanje iz snova.

Podijeli:

Vezane objave