Vipnet je predstavio inovativnu mobilnu aplikaciju za One Suite Hotel koja omogućuje kreiranje mobilnog digitalnog ključa za hotelske sobe ili druge prostorije i sadržaje u sklopu hotela. Aplikacija Mobilni hotel, koju Vipnet nudi i razvija u partnerstvu s tvrtkom Intersoft Technologies d.o.o., osim toga omogućuje interakciju s gostom i ponudu hotelskih sadržaja koristeći digitalnu platformu.

Na predstavljanju organiziranom u suradnji s tvrtkom Samsung demonstrirano je korištenje digitalnog mobilnog ključa na novom mobilnom uređaju Samsung Galaxy S8 koristeći aplikaciju One Suite Hotel, posebno prilagođenu dizajnom, sadržajem i funkcionalnostima istoimenom hotelu. Ujedno su predstavljene i sigurnosne funkcionalnosti Vipnetove usluge za upravljanje poslovnim mobilnim uređajima, Citrix MDM, koja se pruža kao usluga iz Vipnetovog računalnog oblaka, a čiji je  razvoj usko povezan sa Samsungovim skupom alata za mobilnu sigurnost i enkripciju mobilnog sadržaja.

Ključ digitalne transformacije iskustva hotelskog gosta

Aplikacija Mobilni hotel temeljni je element Vipnetovog koncepta inovativnog hotela koji gostima pruža digitalno iskustvo za vrijeme boravka u hotelu i izvan njega. Aplikacija omogućuje kreiranje i distribuciju digitalnog ključa na recepciji hotela u trenutku prijave gosta.

Digitalni ključ se potom pohranjuje u mobilni telefon tako da gostima pruža veću sigurnost od slučajnog gubljenja ključa. Hotelskim gostima digitalni ključ omogućuje otvaranje vrata hotelske sobe, kao i pristup popratnim sadržajima hotela poput SPA centra ili bazena, a pripadajuća aplikacija omogućuje informiranje, interakciju s osobljem, ali i potiče vanpansionsku potrošnju. Tvrtka Brenum investitor je One Suite Hotela u Srebrenom pored Dubrovnika.

Dodatna sigurnost poslovnih korisnika uz uslugu enkripcije mobitela

Vipnetova usluga Citrix MDM cloud, koja se temelji na Citrix XenMobile tehnologiji, koja korisnicima Samsung Galaxy 8 mobilnih uređaja omogućuje sigurno kontrolirano korištenje pametnog mobilnog telefona u poslovne svrhe.

Taj sustav, namijenjen poslovnim korisnicima, omogućuje sigurno, jednostavno i centralizirano upravljanje mobilnim uređajem, aplikacijama te kontrolu mobilnih korisnika. Posebna značajka ove Vipnetove usluge je da omogućuje siguran pristup poslovnim podacima s mobilnog uređaja, kontrolu njegovog sigurnog korištenja u poslovnom okruženju te udaljeno brisanje poslovnih podataka u slučaju gubitka ili krađe mobilnog uređaja.

Poslovni korisnici se o Vipnetovoj usluzi Citrix MDM cloud mogu informirati na www.vipnet.hr/cloud/mdm gdje se mogu i predbilježiti za korištenje usluge.

Podijeli:

 

Vezane objave