InnovMatch je projekt koji za cilj ima inovativnim tvrtkama, startupima, programerima, poduzetnicima i studentima iz srednje i istočne Europe omogućiti rješavanje određenih poslovnih izazova te im zahvaljujući SAP Cloud Platform pomoći otkriti nove poslovne vrijednosti za korisnike.

Projekt traje dvije godine tijekom kojih je predstavljeno više od 60 prijavljenih radova čija su rješenja postala dio realnog poslovanja. InnovMatch 2017 su podržali SAP.io, Techstars i Start up Focus.

Sada je pet tvrtki iz različitih industrija i pet različitih zemalja srednje i istočne Europe prihvatilo inovativni pristup poslovanja budućnosti, otvarajući i pozivajući zajednicu da pomogne u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva izgradnjom najsuvremenijih inovativnih aplikacija kroz SAP Cloud Platform. Partneri koji sudjeluju sa svojim poslovnim slučajevima su: Atlantic Grupa iz Hrvatske, GoodAI iz Slovačke, Sportina iz Slovenije, EuroCash iz Poljske i Selgros iz Rumunjske.

InnovMatch je otvoren svakoj osobi sklonoj inovativnom načinu razmišljanja iz srednje i istočne Europe koji želi koristeći najnoviju tehnologiju, izgraditi pametno poslovno rješenje. Organizatori pozivaju inovativne Big data analitičare, kao i prediktivne analitičare ili one u realnom vremenu te one s idejama iz područja strojnog učenja, IoT-ja i drugim idejama, kao i startupe iz zemalja srednje i istočne Europe, da sudjeluju na InnovMatch 2017.

Sudionici će biti opremljeni svim potrebnim znanjima i alatima za izgradnju i skaliranje svojih ideja u pravo rješenje i izravnu vezu s pravim poslovima. Osim toga, na završnom regionalnom događaju osiguran je novčani fond od 15.000 eura novčanih nagrada za 3 sudionika s najboljim poslovnim rješenjima.

Prijaviti se na InnovMatch 2017 može kroz prijavu za rješavanje poslovnog slučaja nekog od SAP-ovih partnera, ili s vlastitom poslovnom idejom, slanjem videozapisa u kojem je objašnjeno njihovo rješenje/proizvod. Svi poslovni slučajevi predstavljeni su na web stranici innovmatch.com.

Svakog tko se prijavi za rješavanje specifičnog poslovnog slučaja nekog on SAP-ovih partnera ocjenjivat će žiri kojeg čine partneri i predstavnici SAP-a. Žiri će procijeniti potencijal prijave pri rješavanju konkretnih poslovnih slučajeva za partnera. Pobjednik te prve faze osvaja godinu dana potpunog korištenja SAP Cloud platforme i ulaznicu na završni regionalni događaj.

Startupove koji se prijavljuju vlastitom poslovnom idejom ocijenit će predstavnici SAP-a, a finalisti će biti pozvani na završni regionalni događaj.

Na završnom regionalnom događaju predstavnici SAP-a, SAP.io i Techstars-a ocijenit će najbolju upotrebu platforme SAP Cloud za rješavanje poslovnih izazova.

Glavni pobjednik InnovMatcha osvojit će i putovanje u Berlin kako bi posjetio brzorastući ekosustav startupova i inovatora oko SAP.io i Techstarsa.