Prema podacima Međunarodne korporacije za obradu podataka (International Data Corporation IDCWorld Quarterly Enterprise Infrastructure Tracker: Ulaganje korisnika u cloud, potrošnja na računske i skladišne ​​proizvode za infrastrukturu u cloudu, uključujući namjenska i zajednička okruženja, porasla je za 12,5% u prvom tromjesečju (Q1) 2021. godine na godišnjoj razini na 15,1 milijardu američkih dolara. Ulaganja u klasičnu računalnu infrastrukturu povećala su se u prvom tromjesečju ove godine u prvom tromjesečju za 6,3% na 13,5 milijardi dolara.

Kako se tržište i svijet polako počinju oporavljati od pandemije covid-19, sektori gospodarstva koji su pretrpjeli najveći gubitak prihoda vraćaju se rastu. Trajni utjecaj pandemije na IT infrastrukturu bit će povećano oslanjanje na platforme u cloudu za isporuku komercijalnih, obrazovnih i društvenih aplikacija, kao i pojačani fokus među organizacijama na kontinuitet poslovanja i upravljanje rizicima, pomažući u pokretanju inicijativa za digitalnu transformaciju i povećanju upotrebe as-a modela pružanja usluga.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Potrošnja na zajedničku infrastrukturu u cloudu u Q1 2021. povećala se za 11,6% u odnosu na prvo tromjesečje 2020. godine, dosegnuvši 10,3 milijarde dolara. IDC očekuje da će zajednička potrošnja infrastrukture u cloudu u bliskoj budućnosti nadmašiti potrošnju na klasičnu računalnu infrastrukturu. Potrošnja za namjensku infrastrukturu u cloudu u Q1 2021. povećala se za 14,7% u odnosu na prvo tromjesečje 2020. godine na 4,8 milijardi dolara.

Uz oporavak ukupnog tržišta računalne infrastrukture od pada prouzročenog pandemijom, IDC predviđa za ovu 2021. godinu rast potrošnje za infrastrukturu u cloudu za 12,9% na 74,6 milijardi dolara, dok se očekuje da će klasična računalna infrastruktura nakon pada koji traje dvije godine porasti za 2,7% na 58,5 milijardi dolara.

Potrošnja za infrastrukturu u cloudu povećala se u većini regija u prvom tromjesečju, s najvišim godišnjim stopama rasta u Kanadi (40,3%), Kini (PRC) (35,0%) i Aziji / Pacifiku isključujući Japan i Kinu (APeJC) (28,8%). Zapadna Europa porasla je 10,8%, Sjedinjene Države 4,5%, a Japan 1,1%. Ostale regije imale su promijenjljive rezultate i zajedno su rasle za 0,1%.

Na razini dobavljača, svi glavni dobavljači povećali su prihod od infrastrukture u cloudu u prvom tromjesečju, a najviše stope rasta pripadale su Lenovu (38,2%) i Huaweiju (37,9%). Huawei, Lenovo i HPE / H3C povećali su svoj tržišni udio u odnosu na rezultate iz prvog kvartala prethodne godine.

Podijeli:

 

 

Vezane objave