International Data Corporation (IDC) je objavila svoju prvu prognozu za svjetsko tržište kvantnog računalstva, predviđajući porast potrošnje korisnika za kvantno računalstvo s 412 milijuna američkih dolara u 2020. na 8,6 milijardi dolara u 2027. godini. IDC procjenjuje godišnju stopu rasta kvantnog računarstva od 50,9% u razdoblju 2021.-2027. godine. IDC navodi da će veliki pomaci u tehnologiji kvantnog računanja, sazrijevanje kvantnog računalstva kao uslužne infrastrukture i tržišta platformi, te rast računalnih opterećenja s intenzivnim performansama pogodnih za kvantnu tehnologiju potaknuti većinu rasta tržišta tijekom predviđenog razdoblja.

IDC također očekuje da će ulaganja u tržište kvantnog računalstva, s rastom od 11,3 posto u razdoblju od 2021. do 2027. godine, doseći do kraja 2027. godine gotovo 16,4 milijarde dolara To uključuje ulaganja javnih i privatno financiranih institucija, državnu potrošnju širom svijeta, interna raspodjela (potrošnja na istraživanje i razvoj) od dobavljača tehnologije i usluga i vanjsko financiranje od strane rizičnog kapitala i privatnih investicijskih tvrtki.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

IDC predviđa da će ova ulaganja uzrokovati zamjenu trenutnih ograničenih sposobnosti kvantnog računanja novom generacijom rješenja za kvantno računanje, što će dovesti do razvoja novih slučajeva upotrebe i tržišnih segmenata koji će ubrzati usvajanje kvantnog računalstva kako bi se stekla konkurentska prednost. Kao rezultat toga, tržište kvantnog računalstva će uočiti porast potrošnje kupaca pred kraj razdoblja predviđanja.

IDC vidi 2021. godinu kao ključnu godinu u industriji kvantnog računanja. Strateški pristupi implementirani za postizanje kvantne prednosti postali su definiraniji jer su dobavljači objavljivali planove za kvantno računanje s naglaskom na metode za poboljšanje skaliranja qubita i ispravljanje pogrešaka, tražili nove mogućnosti financiranja izlaskom u javnost ili partnerstvom s državnim, obrazovnim ili privatnim subjektima ili spajanjem u očekivanju ponude više full stack pristup. Za većinu dobavljača ovi pristupi uključivali su daljnji razvoj kvantnog ekosustava. Taj trend obećava nastavak u 2022. godini i dalje kako dobavljači kvantnog računalstva napreduju prema kvantnoj prednosti, a poduzeća traže konkurentsku prednost koristeći postojeće i nove kvantne tehnologije. (foto IBM)

Podijeli:

 

 

Vezane objave