IBM je predstavio novu cloud platformu, IBM Cloud Private. Riječ je o rješenju koje povezuje privatna i javna cloud okružja i koje će tvrtkama donijeti milijunske uštede kad su u pitanju ulaganja u aplikacije i nove tehnologije obrade podataka.
IBM Cloud Private omogućuje tvrtkama postavljanje privatnog cloud okružja na vlastitom informacijskom sustavu i brži razvoj poslovnih aplikacija, na isti način na koji se to radi na javnim cloud platformama.
IBM Cloud Private temelji se na arhitekturi softverskih kontejnera Kubernetes, a ima i ugrađenu podršku za Docker i Cloud Foundry. Takav dizajn omogućuje tvrtkama lakšu integraciju aplikacija i jednostavniju prenosivost radnih zadaća iz jednog na neko drugo cloud okružje, primjerice IBM Cloud. IBM je predstavio i nove, za kontejnersku softveru arhitekturu optimizirane inačice svojih rješenja IBM WebSphere Liberty, Db2 i MQ – sigurne platforme na kojima rade neke od najvažnijih poslovnih aplikacija. Sad se i s tim rješenjima može lakše razmjenjivati podatke i aplikacije u privatnim i javnim IBM Cloud okružjima i cloud okružjima drugih proizvođača.
Zrakoplovna tvrtka, primjerice, može koristiti rješenje IBM Cloud Private za primjenu aplikacija kojima prati nagradne milje svojih korisnika koji često putuju avionima. Podatke o tom ponašanju može povezati s novom aplikacijom za prijenosne uređaje, dostupnom kroz javni cloud.
Tvrtke iz sektora financijskih usluga mogu IBM Cloud Private koristiti za brže usklađivanje s propisima i bolje upravljanje podacima, koji su u tom okružju bolje zaštićeni. Istodobno, na toj se platformi mogu koristiti i alati za analizu podataka  te algoritmi strojnog učenja  što tvrtkama omogućuje brže uočavanje novih poslovnih prilika i promjena u trendovima na tržištima ulaganja.
Tvrtke iz financijskog i zdravstvenog sektora koriste privatna cloud okružja kao svojevrsno predvorje za svoja javna cloud okružja koja koriste za brži razvoj korisničkih aplikacija. IBM procjenjuje da će tržište privatnih cloud rješenja od ove, 2017., godine do 2020., rasti stopama od 15 do 20 posto dok ne dosegne vrijednost veću od 50 milijardi američkih dolara.

Podijeli: