HUB385 centar inovacija i Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) potpisali su sporazum o strateškoj suradnji u prostorijama HUB385 i najavili novo poglavlje u razvoju domaće startup scene. Dva najistaknutija razvojna centra na ovim prostorima udružit će snage s ciljem podizanja kvalitete ponude i stvaranja jedinstvenog središta hrvatske kreativne ICT industrije. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su Ivo Špigel, Mihovil Barančić i Tihana Marelja iz ZIP-a te Ivana Šoljan, Ivica Mudrinić i Luka Sučić iz HUB385 centra inovacija.

Ovim sporazumom, najpopularniji startup inkubator u Hrvatskoj seli se u prostrani HUB385 na zagrebačkoj Trešnjevci koji je u proteklih godinu dana privukao zavidan broj mladih poduzetnika, freelancera i kreativaca, ali i organizirao 300-tinjak raznovrsnih događanja, ključnih za razvoj stimulativnog startup ekosustava. ZIP će sve dosadašnje aktivnosti nastaviti provoditi na novoj adresi, a najavljene su i prve zajedničke inicijative. 13. travnja tako u Hrvatsku dolazi spektakularno Get in the ring globalno natjecanje u pitchu na kojemu će domaći startupi u dosad neviđenoj formi prezentirati svoje poslovanje u borbi za glavnu nagradu – putovanje na finale programa u Singapuru.

Nove generacije odsad će ZIP-ov popularni program inkubacije prolaziti u prostorima HUB385, u blizini centra grada, dok će alumniji i dalje imati mogućnosti boraviti u ZIP-ovim prostorijama na Kajzerici. Dodatno, zainteresiranim startupima osigurat će se i mogućnost boravka u HUB385 centru inovacija te dostupnost mentora i prije službenog početka programa inkubacije, čime će se osigurati kontinuirana potpora za razvoj perspektivnih ideja.

„Do ideje o suradnji došlo je spontano i prirodno. Naime, naše aktivnosti su u biti kompatibilne te vjerujemo da zajedničkim snagama možemo osigurati još bolje uvjete za razvoj startup scene, ali i olakšati suradnju perspektivnih mladih tvrtki s onima već etabliranima. Isto takvu suradnju potičemo među našim stanarima tako da samo slijedimo uspješnu praksu koja se unutar ovih zidova primjenjuje“, istaknula je Ivana Šoljan, suosnivačica HUB385 centra inovacija, pritom dodavši: „Iako se startup centre nerijetko promatra kao konkurenciju, važno je naglasiti da samo zajedno možemo podignuti cijelu priču na jednu novu, višu razinu i stvoriti zdravo i stimulativno okružje od čega će u konačnici svi imati koristi.“

Podijeli:

 

Vezane objave