Mjesto u kojem se mogu steći praktična znanja i vještine koje će ljudima ili donijeti zaposlenje ili omogućiti pokretanje posla

hub-akademija
S lijeva na desno: Michael Anderson, Ivana Šoljan, Ivan Kunović, Diana Mudrinić

U prvih šest mjeseci HUB385 ugostio je više od 160 stalnih stanara koji rade u zajedničkim prostorima, a u tom centru održano je i šezdesetak raznih događaja i konferencija. Tijekom svakodnevne komunikacije s korisnicima usluga, uprava inovacijskog centra HUB385 ustanovila je potrebu za specifičnim, pretežno tehničkim i komunikacijskim znanjima i vještinama te potaknuta time osmislila programe prenošenja znanja koje su nazvali – HUB385 Academy.

Riječ je o obrazovnim sadržajima raspoređenima u tri osnovna smjera: programerskim radionicama za djecu, poslovnim tečajevima za zaposlenike tvrtki koje rade u centru HUB385 i posebnih, posebno dizajniranih programa za razvoj (vrlo) specijaliziranih IT vještina.

Te edukacije održavaju se u različitim formatima, od tečajeva koji traju samo nekoliko dana, do tematske nastave u trajanju od nekoliko mjeseci. Nešto od tih edukacija se naplaćuje, a ima i besplatnih tečajeva.

Početna ponuda edukacija nastala je na temelju analize potreba stanara inovacijskog centra, a ta ponuda će sa nadograđivati osluškivanjem javnosti – kako one virtualne, na Facebooku, tako i one javnosti koja se fizički okuplja u samom inovacijskom centru HUB385. „Mi nismo učilište, veleučilište niti sveučilište, mi smo mjesto u kojem se mogu steći neka vrlo praktična znanja i vještine koje će ljudima ili donijeti zaposlenje ili omogućiti pokretanje posla“, izjavila je Ivana Šoljan, suosnivačica centra HUB385.

Jedan od specijaliziranih i najzahtjevnijih programa, nazvan „Vodstvo s dušom u središtu“ (Soul Centered Leadership) držati će Michael Anderson, višestruki tehno-poduzetnik i softverski psiholog iz Sjedinjenih Država s pradjedovskim korijenima u Lijepoj našoj. Cilj tog programa je naučiti ljude provoditi promjene u tvrtkama u kratkom roku, na temelju spoznaja iz područja emocionalne inteligencije.

Druga vrsta su programersko-robotičke radionice za djecu na temelju pomagala kao što su Scratch, Lego Mindstorm, Arduino i slične platforme. To vodi Ivan Kunović, donedavni student na FER-u, koji se okušao i kod Rimca, a sad ima svoj obrt putem kojeg nudi temeljna znanja u elektronici, programiranju i inženjerstvu.

Ako doista dobro vladate nekom traženom vještinom, nečim poput programiranja dronova, tehnikama 3D ispisa ili nekim specifičnim poslovnim znanjima – recimo, završili ste dobru MBA školu, znate prenijeti znanje i zabavno prezentirate – u HUB Akademiji vještina za poslove budućnosti možete raditi i kao predavač.

Cijena vaše usluge mora biti tržišna, utemeljena na jasno definiranoj dodanoj vrijednosti, a prihod dijelite s inovacijskim centrom prema načelu vrlo sličnom raspodjeli prihoda na svjetskim tržnicama aplikacija.

Da ne duljimo – HUB385 Akademija kreće početkom studenog, a pojedinosti o svemu tome potražite na mrežnoj stranici inovacijskog centra: hub385.com/academy

 

Podijeli:

Vezane objave