Kineska tvrtka Huawei Technologies godinu završava pod pritiskom američkih sankcija uz primjetan pad prihoda, navodi GizChina. Kao što je napomenuo vršitelj dužnosti rotirajućeg predsjednika kompanije Guo Ping u novogodišnjem obraćanju javnosti, prihodi Huaweia su smanjeni za 28.8% na 99,43 milijarde američkih dolara. Po prvi put, tvrtka završava godinu s padom prihoda u odnosu na prethodno izvještajno razdoblje. 2020. godine Huawei je uspio povećati prihod za 3,8% i neko vrijeme zadržao status drugog najvećeg proizvođača pametnih telefona, no u protekloj godini njegov je udio na ovom tržištu pao na 4%.

U nadolazećoj 2022. Huawei će se fokusirati na infrastrukturu za razmjenu podataka u informacijskim sustavima i pametnim uređajima. Potonji će se razvijati u ekosustavu operativne platforme HarmonyOS; a kineski div nudi operativni sustav EulerOS za digitalnu infrastrukturu. Huawei će tražiti talente na specijaliziranim događajima, kroz natjecateljsku selekciju diljem svijeta.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Uprava Huawei Technologies napominje da je potražnja za opremom za komunikacijske mreže u protekloj godini bila stabilna; a u korporativnom segmentu tvrtka čak bilježi rast prihoda. Poslovanje s elektronikom, koje se prije prvenstveno oslanjalo na pametne telefone, proširilo se i na druge segmente.

Podijeli:

 

 

Vezane objave