Huaweijev preklopni 5G pametni telefon Mate X na Mobile World Congressu u Barceloni proglašen je mobitelom s najboljom povezivošću na svijetu, a priznanje je kompaniji uručila tvrtka GSMA.

Presudni kriteriji za dodjelu nagrade su osim Huaweijeve Falcon Wing Mechanical Hinge tehnologije, bili 5G povezivost, povezivost s drugim uređajima i strojevima te SuperCharge tehnologija koja omogućuje brzo punjenje baterije. Nagrada Glomo se dodjeljuje za tek predstavljene ili najavljene mobilne proizvode. Huawei je na MWC osvojio i nagradu za najbolji pametni telefon godine za Mate20 Pro.

Huawei Mate X, najbrži 5G preklopni telefon na svijetu karakterizira fleksibilna i izdržljiva OLED ploča dok uređaj pogoni 7 nanometarski modemski čipset Balong 5000 i baterija kapaciteta od čak 4500 mAh koja ujedno podržava i SuperCharge tehnologiju punjenja.

Huawei svake godine ulaže više od 10 posto prihoda od prodaje u istraživanje i razvoj. Samo u 2018. godini Huawei je u istraživanje i razvoj uložio 15 milijardi američkih dolara te dobio čak 87.805 autoriziranih patenata. Huawei nalazi na petom mjestu na svijetu prema izvješću Europske komisije o industrijskim razvojnim projektima. Huawei je protekle godine prodao preko 200 milijuna svojih uređaja. Na sajmu u Barceloni predstavio je nove proizvode: Huawei Mate X, prvi 5G preklopni telefon, prijenosna računala Huawei MateBook X Pro, MateBook 13 i MateBook 14 te ruter Huawei 5G CPE Pro.

Podijeli: