Na Huawei HDC konferenciji, nedavno održanoj u Dongguanu u Kini, službeno je predstavljen EMUI10, pionirsku aplikaciju distribuirane tehnologije za sve uvjete rada. Njegov je razvoj omogućio i razvoj specifičnih aplikacija za audio i video pozive, provođenje poslovnih zadataka na nizu uređaja te druge aplikacije za pametne uređaje koje se mogu koristiti u vozilima. Istovremeno, korištenjem tih aplikacija, smanjuju se troškovi te se poboljšava učinkovitost u raznim uvjetima.

EMUI je omogućio vezu između više uređaja, kao i između uređaja i aplikacija, a dodatno će poboljšati korisničko iskustvo u različitim uvjetima rada. Isto tako, EMUI tim potiče suradnju i otvorenost, nadajući se kako će se više partnera i programera udružiti kako bi stvorili dodatna inovativna iskustva u svim uvjetima.

EMUI10 Beta verzija će biti interno testirana na Huawei P30 seriji i drugim modelima u rujnu, te da će EMUI10 biti dostupan na novoj generaciji proizvoda Mate serije.

EMUI ima više od 500 milijuna dnevno aktivnih korisnika (DAU) u 2016 zemalja podržavajući 77 jezika.

Tehnološke iteracije su napravljene u posljednjih sedam godina od predstavljanja EMUI1.0 u 2012. Huawei je posvećen pružanju nadogradnji EMUI usluga. Statistički podaci pokazuju da su stope nadogradnje EMUI8.0 i EMUI 9.0 dostigle omjere od 79, odnosno 84 posto, te da se očekuje da će broj korisnika koji će nadograditi svoje telefone na EMUI10 dostići 150 milijuna.

Posljednjih godina Huawei je mnogo uložio u istraživanje i razvoj EMUI-a kako bi kontinuirano poboljšao performanse njegova sustava. GPU Turbo tehnologija poboljšala je učinkovitost grafičke obrade za 60 posto, dok Link Turbo omogućuje pametnim telefonima pristup višestrukim mrežama kao što su 4G i WiFi za brzinu mreže 70 posto brže nego kod korištenja 4G. Ostale inovacije poput EROFS poboljšavaju očitavanje Androida za 20 posto, a osim toga Ark Compiler također omogućuje neometan rad aplikacija trećih strana za 60 posto.

EMUI10 predstavio je i tamni način rada radi postizanja ugodnijeg vizualnog korištenja. Istraživanja su pokazala da se svjetlost i zasićenost boje percipiranju drugačije ovisno o svjetlijoj ili tamnijoj pozadini. Tamni način rada optimizira i kontrast boja teksta i tamne pozadine, kao i boju teksta i ikona sustava, a krajnji rezultat osigurava vizualnu konzistentnost, udobnost i čitljivost.

EMUI10 pruža revolucionarnu distribucijsku tehnologiju za podršku HD videopoziva između više uređaja. Korisnici mogu upućivati ​​audio i video pozive kad god i gdje god se nalazili. Ako se radi o dolaznom pozivu,  korisnici se mogu odlučiti odgovoriti pametnim zvučnikom. Ili ako se radi o videopozivu, mogu se javiti putem televizora, uređaja koji je montiran na vozilo ili čak slati video feed u stvarnom vremenu s drona kako bi prijatelji i obitelj također mogli uživati ​​u krajoliku. Na radnom mjestu, pametni telefon i računalo mogu dijeliti zaslone tako da se podaci lako razmjenjuju kroz drag-and-drop.

Kako bi poboljšao iskustvo korištenja proizvoda,Huawei  također izgrađuje i distribuirani sigurnosni sustav za sve uvjete. Samo uređaji za koje je korisnik obavio autentifikaciju, mogu se povezati i drugi uređaji, a komunikacija između njih je kriptirana kako bi se osigurala apsolutna sigurnost prijenosa podataka.

EMUI pokazuje svoju sposobnost pokretanja industrije te olakšavanja razvoja ekosustava

U posljednjih nekoliko godina broj korisnika mobilnih telefona Huawei znatno se povećao. Huawei je u samo pet mjeseci ove godine isporučio 100 milijuna uređaja, a EMUI će ubuduće korisnicima pružiti više aplikacija i sinkronizirano iskustvo različitih uređaja.

Huawei će i dalje povećavati mogućnosti alata i platformi poput Ark Compilera i Huawei DevEco Studio.

P30 serija prva je koja će se nadograditi na EMUI10 Beta verziju, a uskoro će je imati i drugi uređaji Huawei P30 serija prva će se nadograditi na EMUI10 Beta verziju tijekom internog testiranje 8. rujna, a bit će dostupna kasnije za seriju Mate 20. EMUI10 će biti lansiran s novom generacijom Mate serije.

Podijeli:

 

Vezane objave