Huawei Consumer Business Group (CBG) službeno je predstavio novi ruter pod nazivom Huawei 5G CPE Pro kojeg pokreće 5G multi-mode čipset Balong 5000. Ruter i čipset zajedno pružaju izrazito brzu bežičnu vezu za pametne telefone, kućanstva, urede pa čak i male te srednje tvrtke. Ruter je prvi put javnosti pokazan prošlog mjeseca u Pekingu.

Balong 5000 prvi na svijetu omogućuje istovremeno korištenje 4G i 5G mreže. Omogućena je i podrška za najviše 5G brzine, a uređaj se sam prebacuje na 4G mrežu, ako je 5G pokrivenost slaba.

Huawei 5G CPE Pro dostiže brzinu od 3.2 Gb/s kako bi ultra visoke performanse naprednih vizualnih rješenja i multimedijske interakcije bile fluidno procesuirane. Huawei 5G CPE Pro će moći vrtjeti 8K rezoluciju i računalne VR igre. Huawei je novim ruterom odlučio postaviti standard te novi uređaj podržava Wi-Fi 6, poznatiji i kao 802.11ax, što znači da CPE podržava brzinu interneta nove generacije.

Huawei 5G CPE Pro podržava brzinu downloada do 4.8 Gb/s te efikasno smanjuje kašnjenje i potrošnju energije pri razmjeni podataka između različitih načina rada te značajno poboljšava korisničko iskustvo u ranim fazama komercijalne primjene 5G.

Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu dvaju antenskih prijelaza, eliminira se standardna udaljenost od 10 milimetara između antena, smanjujući veličinu strukture za 20%, te povećavajući Wi-Fi pokrivenost za 30% u vertikalnom i horizontalnom smjeru.

Huaweijev HiLink omogućuje ruteru 5G CPE Pro povezivanje s bilo kojom mrežom samo jednim klikom. Huawei HiLink je inteligentna interkonekcijska platforma koja nudi rješenja za međusobno povezivanje i povezivanje svih vrsta pametnih uređaja. Budući da je kompatibilan s WPS-om ne postoji potreba za lozinkom za dobivanje Wi-Fi veze što to rješenje čini jednostavnim za korištenje.

S Huawei HiLinkom korisnici mogu jednostavno izgradit mrežu s ruterom i drugim HLP-Huawei AP-ovima kako bi osigurali Wi-Fi pokrivenost na velikom području. U takvoj mreži uređaji se neprimjetno prebacuju između pristupnih točaka na temelju njihove blizine.

Ruter podržava i dual-band od 2.4Ghz i 5Ghz. On inteligentno identificira uređaje u neposrednoj blizini i isporučuje velike brzinu povezivanja preko kanala od 5Ghz te koristi prednost opsega od 2.4Ghz za prijenos podataka na udaljene uređaje.

Podijeli:

Vezane objave