Svjetski lider u kreiranju virtualne realnosti (virtual reality VR) HTC najavio je dostupnost Vive uređaja kod ovlaštenih distributera u Hrvatskoj.

„Brojnim entuzijastima, zaljubljenicima u virtualnu stvarnost i svim zaljubljenicima u nove tehnologije možemo ponuditi najbolji VR sustav koji je sada dostupan kod naših distributera Hrvatskoj“, rekla je direktorica prodaje HTC-a za srednju i istočnu Europu Petra Razić na predstavljanju uređaja za hrvatsko tržište.

Direktor proizvoda HTC-a za srednju i istočnu Europu Marko Savković prezentirao je najnoviju tehnologiju HTC Vive uređaja koji uključuju dva 9.14 cm (3.6“) OLED ekrana od kojih svaki ima 1080×1200 piksela (ukupno 2160×1200 piksela), s osvježavanjem zaslona od 90 Hz, 110° polje pogleda i ugrađeni mikrofon.

HTC Vive modele moguće je koristiti zajedno s korektivnim naočalama, a jastučić za lice  pruža korisniku veću udobnost tijekom uporabe uređaja kao i prednje kamere koja omogućava korištenje proširene stvarnosti i pruža iskustvo virtualne realnosti. U kompletu modela Vive se nalaze i dva kontrolera s bežičnom vezom i povratnom informacijom putem vibracije kao i dvije bazne stanice za spajanje. Kontroleri se mogu koristiti s jednim punjenjem do 6 sati. Bazne stanice pokrivaju 360 stupnjeva korištenog prostora, a mogu se postaviti na bilo koju površinu. Koristeći tehnologiju putem slušalica i bežičnih kontrolera, korisnik se može prirodno kretati, istraživati i ući u interakciju s VR-doživljajima, aplikacijama i igrama koje će zamagliti granicu između mašte i stvarnosti. Sustav Vive uređaja prikazuje granice površine za igru zbog sigurnosti korisnika.

Uz HTC Vive modele, Marko Savić Savković je predstavio je zadnju verziju Vive Pro uređaja, cjelovitog premium rješenje za VR profesionalce. Uređaj sadrži Vive Pro slušalice, dva bežična kontrolera i dvije unaprijeđene bazne SteamVR stanice za još napredniji i veći kapacitet praćenja široke površine od 10 x 10 m, što je pogodno za višekorisničko okruženje. Uređaj imaju milimetarsku preciznost.

U Vive Pro verziji dolaze i dual-OLED ekrani s rezolucijom slike od 2880×1600 piksela, što je ukupno povećanje rezolucije za 78% u odnosu na standardne Vive uređaje. Usto, Vive Pro ima integrirane slušalice s 3D prostornim zvukom i aktivnim podešavanjem buke za zvučno uranjanje u što vjerniju stvarnost.

Uz Vive uređaje na predstavljanju za hrvatsko tržište novinari su imali priliku isprobati i Vive bežični adapter (powered by Intel WiGig) koji nudi bežični korištenje Vive i Vive Pro uređaja te igru i zabavu bez ograničenja.

 

Podijeli:

Vezane objave