Korisnici Hrvatskog Telekoma će prvi u Hrvatskoj voditi razgovore putem super brze LTE mreže. Glasovna usluga na HT LTE mreži (VoLTE), predstavljena danas, korisnicima donosi čist i prirodan zvuk, uspostavu poziva u oko dvije sekunde i super brzi prijenos podataka prilikom telefoniranja te će korisnicima Hrvatskog Telekoma bit će dostupna od kraja svibnja.

Aktivacija i korištenje glasovne usluge na HT LTE mreži za korisnike je bez dodatne naknade, a preduvjet za njeno korištenje je odgovarajuća tarifa, uređaj koji podržava VoLTE uslugu i odgovarajuću verziju softwarea. Prvi uređaj u ponudi Hrvatskog Telekoma s podrškom za VoLTE uslugu je Samsung Galaxy S7 i Samsung Galaxy S7 edge, dok će uskoro biti dostupni i uređaji ostalih proizvođača.

LTE tehnologija na kojoj je zasnovana 4G mreža korisnicima će, uz velike brzine prijenosa podataka, po prvi put u Hrvatskoj omogućiti i glasovne pozive koji su se do sada odvijali isključivo putem 3G i 2G mreže. Upravo zahvaljujući novoj VoLTE usluzi, korisnici će svjedočiti boljoj kvaliteti razgovora i kraćem vremenu uspostave poziva, u odnosu na 3G ili 2G mrežu. Dodatno, uz VoLTE uslugu korisnici imaju mogućnost istovremeno obavljati razgovore i pregledavati internetske sadržaje visoke kvalitete (HD/UHD). VoLTE ujedno štedi i bateriju mobilnog uređaja.

Više informacija o VoLTE usluzi kao i preduvjetima za korištenje iste korisnici mogu pronaći putem web stranice www.hrvatskitelekom.hr

Uslugu VoLTE moguće je koristiti u području pokrivenosti HT LTE mrežom koje pokriva većinu teritorija Hrvatske (karta pokrivenosti LTE signalom).

Na linku https://youtu.be/36JV0PDOfdw se nalazi i video koji demonstrira standardnu uspostavu poziva i uspostavu poziva putem LTE mreže.

Podijeli:

Vezane objave