Tvrtka itSoft postala je dobavljač cloud usluga za europsku akadmesku i znanstvenu mrežu

Domaća tvrtka itSoft, kao dio kompanije Setcor, jedan je od dobavljača usluga računalstva u oblaku koji su se kvalificirali za GÉANT Cloud Catalogue IaaS portfelj unutar te brze europske akademske internetske mreže.


Riječ je o uspjehu hrvatske tvrtke koja se kvalitetnom ponudom na europskom natječaju našla u probranom društvu tvrtki poput Amazona, Microsofta i Telecom Italije.

Od čak stotinu ponuda, odabrano je samo dvanaest dobavljača, s time da je dio njih nastupio samostalno, a dio u implementaciji usluga krajnjim korisnicima nastupa preko tvrtki preprodavača.

Cilj natječaja bio je da korisnici GÉANT usluga, a to su europski istraživački i razvojni centri te institucije, dobiju pristup jednostavnom, sigurnom i predvidljivom cloud sustavu čije su usluge usklađene s europskim i nacionalnim zakonodavstvom, imaju povoljnu cijenu te se mogu koristiti na transparentan način.

Na ovaj način i svim je hrvatskim znanstvenicima i znanstvenim institucijama omogućen pristup cloud resursima itSsofta kojima se mogu koristiti u svakodnevnom radu i istraživanjima.

Podijeli:

Vezane objave