Nakon uspješne provedbe i dobrih rezultata pilot projekta otkupa kriptovaluta u zadarskim poštanskim uredima, Hrvatska pošta proširuje uslugu na ukupno 55 poštanskih ureda u svim županijama.

Od 9. prosinca svi domaći i strani korisnici mogu svoje kripto valute, u nekoliko jednostavnih koraka, promijeniti u kune. Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR kod te u poštanskom uredu dobije gotovinu. Moguće je zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta (Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple i EOS). Detaljne informacije o svim uslugama nalaze se na crypto.posta.hr.

Posljednjih godina sve je više korisnika kriptovaluta, a oni svoja putovanja vrlo često planiraju upravo tamo gdje svoj digitalni novac mogu zamijeniti u domaću valutu. Širokom ponudom usluge, hrvatski će gradovi postati još zanimljiviji brojnim gostima.

Popis svih poštanskih ureda koji nude uslugu možete naći na portalu Crypto Center (crypto.posta.hr), na kojem je dostupan i kalkulator. Uz kalkulator se vrlo jednostavno i brzo može saznati koliko će kuna Pošta ponuditi za kriptovalute. Zamjena kriptovaluta provodi se u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin, koja već pet godina uspješno vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr.

U budućnosti je u planu uvesti i mogućnost kupnje kriptovaluta u poštanskim uredima Hrvatske pošte čime će uredi postati centralna mjesta za poslovanje s kriptovalutama u brojnim mjestima u Hrvatskoj.

Podijeli:

 

Vezane objave