brzine Interneta u svijetu, izvor Cable.co.uk

Prema podacima Cable.co.uk zapadna Europa i Sjeverna Amerika dominiraju u brzinama Interneta u svijetu. U međuvremenu, afrički kontinent, Južna Amerika, Bliski istok i Azija čine najveći dio svijeta najsporijih veza na Internet.

Cijene interneta u svijetu, izvor Cable.co.uk

Cable.co je usporedio dostupne podatke za 224 zemlje svijeta za prosječne brzine downloada. Usto, Cable.co usporedio je i cijene od 1 GB mobilnih podataka u više od 200 zemalja, kao i troškove širokopojasnih paketa u više od 200 zemalja.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Najviše zemalja u kojima su mobilni podaci najjeftiniji su zemlje bivšeg SSSR-u i okolici, a neke od najskupljih zemalja prema cijeni Interneta su u Sjevernoj Americi, Africi i zapadnoj Europi.

Zemlje s najbržim i najsporijim Internetom u svijetu, izvor Cable.co.uk

Mobilne usluge širokopojasnog Interneta su skoro sveprisutne u svijetu za razliku od fizičke širokopojasne infrastrukture pa je cijena Interneta u područjima mobilne širokopojasne infrastrukture poprilično skuplja od onih područja gdje postoji i fizička širokopojasna infrastruktura. NO, još uvijek postoje područja, odnosno zemlje u kojima postoji samo 2G infrastruktura koja pruža samo pozive i/ili SMS-ove a prijenos podataka nije dostupan. To su Božićno otok, Eritreja, Sjeverna Koreja, Maršalovi otoci, St. Pierre i Miguelon, Južni Sudan, Tuvalu, Venecuela, Wallis i Fatuna, Kongo i Zimbabve.

Zemlje s najskupljim i najjeftinijim internetom u svijetu, izvor Cable.co.uk

Podijeli:

 

 

Vezane objave