Na sajmu Solidworks World tvrtka HP predstavila je svoju najprodavaniju radnu stanicu HP Z4 koja nudi izbor između Intel Xeon i Core X procesora te podržava grafičku karticu Extreme s dva utora. HP je na sajmu Solidworks World predstavio svoja najnovija tehnološka rješenja, kao i nove povoljne 3D pisače za ispis u boji, uz naglasak na sveobuhvatna rješenja za razvojne programere.

Radna stanica HP Z4, osmišljena za projektiranje, simulacije, renderiranje i virtualnu realnost (VR), nudi vrhunske performanse u najrazličitijim primjenama. HP Z4 s lakoćom se nosi sa zadacima koji zahtijevaju visoku radnu frekvenciju pri obradi podataka, višejezgrene procesore i snažne grafičke procesore s dva utora. Osim procesora Intel Xeon W, radna stanica Z4 može se konfigurirati s procesorima Intel Core X s mogućnošću ugradnje do 18 procesorskih jezgri1 i do dva grafička procesora Extreme za iznimne performanse i produktivnost. Razvijena za primjene u dizajnu simulacija i sadržaja virtualne realnosti, ta radna stanica korisnicima omogućuje jednostavan prelazak između dizajna, simulacije i vizualizacije.

HP je predstavio i profesionalno izdanje svog naglavnog kompleta Windows Mixed Reality. Taj naglavni komplet pruža iznimno interaktivno iskustvo zahvaljujući visokoj razlučivosti (1440×1440 na oba zaslona) i frekvenciji osvježavanja do 90 Hz3. Korisnici mogu iskoristiti sve prednosti tehnologije 6 DOF (six degrees of freedom), bez ograničenja praćenja pokreta i s priloženim bežičnim uređajima za kretanje u virtualnoj stvarnosti. Taj naglavni komplet predstavlja savršenu kombinaciju udobnosti i praktičnosti za tvrtke jer ima jastučiće za lice koji se mogu zamijeniti i jednostavno se čiste. Ima i traku za glavu s dvostrukom podstavom, gumb za jednostavno podešavanje i zaslon sa zglobom koji omogućuju vrhunski doživljaj za jednog ili više korisnika.

Novi proizvodi od nedavno pridruženi HP-ovim sveobuhvatnim hardverskim rješenjima za razvoj proizvoda uključuju stolne radne stanice HP Z, među njima i HP Z8, najsnažniju radnu stanicu na svijetu, nove mobilne radne stanice HP ZBook, među njima i HP ZBook x2, najsnažniju radnu stanicu na svijetu i ujedno prvu odvojivu radnu stanicu, kao i VR ruksak HP Z, prvo profesionalno računalo za virtualnu realnost.

Podijeli: