Na ovogodišnjem HP-ovom Gaming Festivalu u Pekingu HP je predstavio inovacije linija Omen i HP Pavilion Gaming koje predstavljaju novi gaming standard.

Omen X 2S, prvo gaming prijenosno računalo s dva zaslona. Prijenosna računala Omen 15 i Omen 17 nude vrhunske performanse upakirane u najtanje kućište dosad, dok prijenosna računala HP Pavilion Gaming 15 i HP Pavilion Gaming 17 gamerima i kreativcima pružaju svestranost i mobilnost. Predstavljanjem unapređenja softvera Omen Command Center te novih zaslona i dodatne opreme za Omen i HP Pavilion Gaming, HP je izgradio vrhunski gaming sustav.

Linija Omen

Istraživanja u gaming industriji pokazuju da se 82 % korisnika služi mobilnim telefonima za slanje poruka tijekom igranja, 61 % sluša glazbu, a 49 % gleda prijenose igara uživo i videosadržaje te pregledavaju web mjesta. Imajući to na umu, HP je na računalo Omen X 2S dodao drugi, dodirni zaslon od 6 inča (1080 px) koji igračima omogućuje slanje poruka u WeChatu ili WhatsAppu, pregledavanje Spotifya, gledanje Twitcha i YouTubea, a može poslužiti i kao središte za softver Omen Command Center.

Na Omen X 2S više nema potrebe za prebacivanjem između kartica dok gledate videozapise s uputama dok igrate, tražite pravu stvar na Spotifyu tijekom MMO igre ili pratite novosti na Twitch chatu ili Discordu. Omen X 2S ima dodatnu značajku preslikavanja zaslona koja omogućuje rezanje i povećavanje dijelova glavnog zaslona na drugom zaslonu (npr. kopiranje karte u trkaćim igrama), čime se pogled zadržava na sredini zaslona te više nema toliko potrebe za pomicanjem glave lijevo-desno.

Taj uređaj s metalnim kućištem od 20 mm prvo je gaming prijenosno računalo od 15 inča koje ima sustav hlađenja tekućim metalom sa spojem Thermal Grizzly Conductonaut. Rezultat je raspršivanje topline uz 10 puta veću toplinsku vodljivost silikonskog toplinskog maziva, do 28 % veću brzinu slika u sekundi (FPS) od uobičajenih maziva prilikom ispitivanja na aplikaciji Apex Legends te 8,5 % brže vrijeme protoka u ispitivanju Blender Benchmark.

Manje, bolje i snažnije opis je najnovijih verzija prijenosnih računala Omen 15 i Omen 17. Odlikuju se 20 %, odnosno 18 % tanjim kućištem u odnosu na prethodne verzije – 20, odnosno 27 mm.

Sva tri uređaja uključuju Omen Tempest, provjereno napredno rješenje prijenosa topline s ventilatorom od 12 V, trostranim rješenjem hlađenja koje omogućuje protok zraka s pet strana. Omen 17 odlikuje se grafičkim procesorom Nvidia GeForce serije RTX 2080 koji omogućuje realističan prikaz, a Omen X 2S i Omen 15 imaju Max-Q dizajn. Osim toga, izvođenje više zadataka odjednom ili zahtjevnih igara koje troše puno resursa nikad nije bilo toliko besprijekorno, s najnovijim mobilnim procesorom Intel Core i9 9. generacije za vrhunske performanse, Turbo frekvencijom do 5,0 GHz, 8 jezgri i 16 niti te do 32 GB radne memorije.

Uređaji imaju najnoviju tehnologiju pohrane s opcijama koje uključuju novu Intel Optane memoriju H10 s pohranom na SSD disku. Novi standard Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) koji podržava brzine prijenosa u gigabitima omogućuje napredan gaming doživljaj s do 3 puta većom brzinom prijenosa datoteka u usporedbi s Wi-Fi 5 (802.11ac). Posjeduju zaslon od 1080 px s frekvencijom osvježavanja do 240 Hz (standard za e-sports natjecanja) koji omogućuje vizualni prikaz nevjerojatne brzine te grafički procesor Nvidia G-Sync za Omen X 2S, dostupan i u određenim konfiguracijama uređaja Omen 15 i Omen 17.

Ažuriranja softvera

Od samog početka Omen Command Center razvija se kao softversko rješenje za upravljanje gaming hardverom. Dva nova rješenja za sva tri nova Omen uređaja predstavlaju nastavak tog razvoja. Značajka Performance Control prilagođava brzinu okretaja ventilatora za pojačano hlađenje ili bolje performanse, ovisno o odabranim postavkama. Nova značajka Omen Dynamic Power upravlja snagom procesora i grafičkog procesora, ovisno o tome što se u određenom trenutku više koristi, kako bi se postigla što veća brzina slika u sekundi. Ta napredna nova rješenja zajedno doprinose izvođenju igre te omogućuju visoku razinu fleksibilnosti.

Dizajn zaslona Omen X 25 i Omen X 25f omogućuje maksimalnu brzinu slika u sekundi (FPS) koju viđamo samo na vrhunskim uređajima koji se obično koriste na sveučilišnim i profesionalnim e-sports natjecanjima. Ti zasloni imaju ultratanke rubove, brzinu odaziva od jedne milisekunde, a tehnologije Nvidia G-Sync i AMD Radeon FreeSync omogućuju sinkroniziranje vrhunske frekvencije osvježavanja od 240 Hz s grafičkim procesorom za besprijekoran prikaz.

Igra bez žice

Uz uređaje dolaze bežični miševi Omen Photon. S različitim opcijama prilagodbe, uključujući dodatke za oslanjanje prstiju koji se mogu ukloniti i 11 prilagodljivih gumba, pažljivo dizajnirani miš ima sustav ujednačavanja naprezanja koji omogućuje klikanje bez napora, kako za male, tako i za velike prste. Da bi se uklonili problemi vezani uz vrijeme čekanja, povezivanje i trajanje baterije bežičnog miša, Omen Photon ima proaktivnu bežičnu tehnologiju od 2,4 GHz, brzinu odaziva klika od 0,2 ms, mogućnost punjenja baterije na bilo kojoj površini s Qi tehnologijom te bateriju koja omogućuje do 50 sati rada.

Zahvaljujući značajkama za Qi bežično punjenje podložak za miša Omen Outpost omogućuje punjenje miša Omen Photon u roku od 2,5 sata, a funkcionira i s kompatibilnim pametnim telefonima. Imate izbor između tvrde ili meke površine podloška sa zaštitom od habanja – podložak se okrene na željenu stranu. USB-A passthrough priključak za bežični hardverski ključ i prilagodljivo RGB LED osvjetljenje softvera Omen Command Center

HP Pavilion Gaming

Najnovije prijenosno računalo HP Pavilion Gaming 15 dizajnirano je s tanjim kućištem koje je za 8 % kraće od prethodnog modela te je predstavljeno s novim prijenosnim računalom HP Pavilion Gaming 17. Tehnološka unapređenja na svim razinama, od mobilnog procesora Intel Core i5/i7 9. generacije za vrhunske performanse do nedavno predstavljenog grafičkog procesora Nvidia GeForce GTX 1660 Ti s Max-Q dizajnom.

Stručno izrađen za precizno pomicanje pokazivača uz brojne opcije prilagodbe kao što su DPI i RGB svjetlosni efekti, miš HP Pavilion Gaming 200 korisnicima pruža odličan gaming doživljaj. Odlično funkcionira s podloškom HP Pavilion Gaming 400 s površinom obloženom tkaninom sa zaštitom od habanja koja odgovara različitim stilovima igre te gumenom podlogom za stabilnost.

Podijeli:

 

Vezane objave