HP Inc. predstavio je najsnažnije gaming prijenosno računalo do sada, prijenosno računalo OMEN X by HP. Izrađeno za igrače i sudionike na e-sports turnirima koji traže vrhunske performanse, prijenosno računalo OMEN X ima prijenos topline koji podržava procesore s opcijom povećavanja radnog takta, tvornički nabrijan grafički procesor i opcije memorije za vrhunske performanse, kao i izniman dizajn. OMEN X bit će dostupan u Hrvatskoj krajem studenog.

Profesionalni igrači zahtijevaju optimalne performanse s mogućnostima konfiguracije kao na stolnom računalu za postizanja velike brzine slika u sekundi i brzog odaziva kojima mogu pobijediti konkurenciju. Oni žele uređaj čija mobilnost ne smanjuje performanse. Istraživanjem gamerskih natjecanja na najvišim razinama HP je izradio uređaj koji zadovoljava njihove potrebe i nudi vrhunske komponente, napredna rješenja prijenosa topline, brz i responzivan prikaz, potpuno prilagodljivu mehaničku tipkovnicu i softverske alate koji pomiču granice hardvera prijenosnog računala OMEN X.

Najnoviji AAA naslovi i e-sports turniri zahtijevaju grafiku visokih performansi i sirovu snagu računala. Upravo zbog toga HP je prijenosno računalo OMEN X opremio vrhunskom tehnologijom i mogućnostima prilagodbe, uključujući sljedeće:

 • Softver OMEN Command Center za prilagodbu i pomicanje granica hardvera uz mogućnost nabrijavanja radnog takta procesora; optimiziranje mrežnog prometa pomoću Network Boostera koji smanjuje vrijeme čekanja u online igrama; te za prilagodbu osvjetljenja sustava za bolje upravljanje tijekom igranja.
 • Intel procesor 7. generacije s opcijom nadogradnje na Intel Core i7, opcije memorije XMP profila za povećavanje radnog takta memorije i testiranih profila DDR4 memorije do 2800 MHz te tvornički nabrijan grafički procesor NVIDIA GeForce GTX 1080 – pravi izbor za brzo igranje ili igranje s više igrača u 4K razlučivosti.
 • Opciju SSD diska RAID 0 za ultrabrzo pokretanje i učitavanje igre te opcije pohrane s PCIe sabirnicom na SSD i HDD diskovima koje omogućuju brz odaziv i pohranu velikog kapaciteta.
 • Prijenos topline koji omogućuje unapređivanje tvorničkih postavki hardvera, uključujući ventilatore visokih performansi koji povećavaju protok zraka i integriranu komoru za ispravanje s četiri cijevi za prijenos topline od 3,5 mm koje omogućuju bolji prijenos topline iz grafičkog procesora i procesora u četiri hladnjaka na stražnjem dijelu.

Gaming je interaktivno iskustvo. Prijenosno računalo OMEN X optimizirano je za tehnologiju virtualne realnosti u svim konfiguracijama i uključuje značajke koje omogućuju bolje izvođenje igara i ograničavanje vanjskih utjecaja za potpuno interaktivan doživljaj:

 • Mehanička tipkovnica s LED pozadinskim osvjetljenjem tipki (RGB), s pomakom tipki od 2,5 mm za bolji osjećaj i mehaničkim prekidačima koji pružaju neposredni odgovor i udobnost tijekom igranja; LED pozadinsko osvjetljenje tipki (RGB) za prilagođavanje rasporeda tipkovnice; programabilne makrotipke; te funkcija koja omogućuje kombinaciju više tipki odjednom (N-key rollover).
 • Opcija 4K zaslona od 17 inča za potpuni doživljaj u visokoj razlučivosti ili opcije zaslona od 120 Hz i razlučivosti od 1080 px za visoke vrijednosti frekvencije osvježavanja i besprijekornu sliku; a sve konfiguracije imaju tehnologiju NVIDIA G-Sync za smanjivanje preklapanja slike.
 • Tehnologija DTS Headphone:X za simulaciju surround zvuka prilikom upotrebe bilo kojih slušalica s mikrofonom i vrhunski zvuk audiosustava Bang & Olufsen s dva zvučnika.
 • Tehnologija HP Audio Boost osigurava vrhunske performanse bez pretjeranog opterećivanja zvučnika
 • Proziran prozorčić za pregled unutrašnjosti prijenosnog računala, kao i prilagodljivo osvjetljenje i aluminijsko kućište za vrhunski izgled i stil koji se može prilagoditi pojedincu.

Kako bi igrači uvijek imali prednost pred konkurencijom, prijenosno računalo OMEN X izrađeno je za nadogradnju – s jednostavnim mogućnostima nadogradnje sustava ili zamjene dijelova:

 • Posebna ploča za pristup HDD i SSD disku te radnoj memoriji koja omogućuje jednostavan pristup svim zamjenjivim komponentama.
 • Velik izbor priključaka koji podržavaju do četiri vanjska zaslona.
 • Spajanje na velik izbor gaming dodataka pomoću: tri priključka USB 3.0 Type-A, dva priključka USB 3.0 Type-A za Thunderbolt 3, priključka HDMI 2.0a s podrškom za HDR, priključka Mini DisplayPort, RJ45 i čitača kartica za više formata medija.
 • Dvostruki jack priključak za zvuk sa zasebnim ulazom za mikrofon i priključci za slušalice (ulaz/izlaz) koji podržavaju najnovije slušalice s mikrofonom ili vanjske zvučnike.

Podijeli:

 

Vezane objave