Za one kojima A4 nije dovoljan, HP je u svojoj popularnoj seriji OfficeJet ponudio i višefunkcijski uređaj s podrškom za format A3, i to ne samo prilikom ispisa – nego i prilikom skeniranja

HP-ova serija tintnih pisača (bolje rečeno višefunkcijskih uređaja, s obzirom na to da u seriji ne nude jednofunkcijske klasične pisače) OfficeJet pokriva uredske potrebe praktično svih profila korisnika pa čak i onih sa specifičnim zahtjevima. Na testu nam se tako našao model OfficeJet Pro 7740, čija je glavna karakteristika podrška za format A3.

Kada kažemo podrška, ne mislimo samo na ispis, nego i na skeniranje – ugrađeni plošni skener u mogućnosti je skenirati predloške formata A3, a da bi stvar bila bolja, to isto može i ugrađeni automatski ulagač dokumenata (ADF). ADF podržava i automatsko obostrano skeniranje u jednom prolazu. Očekivano, uređaj ima mogućnost i automatskog obostranog ispisivanja.

Ukoliko vaš (arhitektonski, dizajnerski ili bilo kakav drugi) ured ima potrebu često baratati s A3 dokumentima, ovaj pisač je san snova, jer uz njegovu pomoć vrlo brzo možete skenirati i kopirati dokumente velikog formata. Jasno, uređaj i dokumente formata A4 odrađuje bez ikakvih poteškoća. Jedino što OfficeJet Prio 7740 ne zna napraviti u formatu A3 jest faksirati (u slučaju faksiranja podržani su dokumenti do formata A4), no s obzirom na kompatibilnost s uređajima primateljima, uklanjanje ove mogućnosti više je nego razumljivo.

Sve na broju: Ethernet, USB 2.0 i standardni telefonski priključci

HP se dizajnom u posljednje vrijeme dosta vraća svojoj izvornoj, bijeloj boji (sjetimo se LaserJeta iz devedesetih, kojima je tvrtka stekla svjetsku slavu) pa te smjernice slijedi i ovaj uređaj – crna je tek široka traka koja sadrži dodirni zaslon dijagonale 2,65”, okružen s nekoliko virtualnih tipki. Zaslonom upravljate svim funkcijama ovog uređaja, i identičan je kao i svi ostali zasloni na seriji OfficeJet – vrlo funkcionalan, bogat mogućnostima i tu i tamo neosjetljiv na poneki pritisak prsta.

Mogućnosti povezivanja su na visini pa tako, osim očekivanog USB-a 2.0 i WiFija, imamo i 100-megabitni Ethernet port. S prednje strane nalazi se i dodatni USB utor koji omogućuje ispis dokumenata s USB memorije i skeniranje na USB memoriju. Ugrađeni softver podržava i razne druge opcije skeniranja, uključujući i slanje skeniranih dokumenata e-mailom, kao i mogućnost skeniranja u mapu na neko od računala spojenih na istu mrežu na kojoj se nalazi i pisač.

Očekivano, tu su i mogućnosti mobilnog ispisa i skeniranja, a pisač podržava i rad uz HP-ovu aplikaciju All-in-One Remote, uz pomoć koje možete kontrolirati HP-ove pisače na mreži, kao i skenirati ili ispisivati dokumente.

Dodirni LCD ovaj se put smjestio u crno okruženje

Brzina rada u skladu je s deklariranim navodima od 21, odnosno 17 stranica po minuti prema ISO standardu, a kvaliteta ispisa zaista je izuzetna, govorimo li o ispisu tekstualnih i uredskih dokumenata s tipičnom grafikom i prezentacijskim elementima. OfficeJet 7740 uredno se nosi i s ispisom fotografija, no to nije fotopisač i njegov ispisni mehanizam sadrži četiri boje smještene, naravno, u zasebne spremnike.

U pisač su standardno ugrađene dvije ladice kapaciteta 250 listova svaka, što bi trebalo biti dovoljno za većinu korisnika. Na žalost, ne postoji mogućnost ugradnje dodatne ladice za zahtjevnija okruženja.

Zbog podrške za format A3, pisač je zaista povelikih dimenzija, tako da ćete mu morati odvojiti zaseban komad stola ili, pak, osigurati zasebno postolje ili policu, što je mnogo bolja opcija.

HP OfficeJet Pro 7740

TipVišefunkcijski tintni pisač u boji A3
Razlučivost1.200×600 tpi
Brzina (ISO standard)21/17 str./min. (crno-bijelo/u boji)
SučeljeUSB, LAN (10/100), WiFi
Cijena tinte199 kn standardna crni, 199 kn svaki standardni uložak u boji, 319 kn XL crni, 215 kn svaki XL uložak u boji
Trajanje tinte1.000 stranica standardni crni uložak, 700 stranica standardni ulošci u boji, 2.000 stranica crni XL uložak, 1.600 stranica XL ulošci u boji
Jamstvo1 godina
Cijena2.049 kn
+Podrška za A3, oprema, mogućnosti, softver, mobilni rad, cijena
Nema mogućnost povećanja ulaznog kapaciteta
DojamIzuzetno upotrebljiv uredski A3 višefunkcijski pisač, za korisnike koji često ispisuju i skeniraju dokumente velikog formata
UstupioHP Brand Store, www.hp-store.hr, tel.: 01/6523-177

Podijeli:

 

Vezane objave