Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić imenovao je Gorana Kezunovića za novog ravnatelja Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet na mandat od četiri godine. Kezunović e dužnost preuzeo 1. ožujka, a imenovan je ravnateljem na temelju Izvješća Komisije za provedbu javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice CARNeta. Na dužnosti je zamijenio Zvonimira Stanića koji je na čelu CARNeta bio od 2004. godine.

Kao glavne prioritete i smjernice u svom budućem radu Kezunović  je naglasio analizu postojećeg stanja u CARNetu u pogledu financija, tehničke opremljenosti, kadrova, a posebnu pozornost posvetit će postojećim i planiranim projektima, posebice onima koji su financirani sredstvima Europske unije.

Kezunović je 1999. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu gdje je stekao zvanje inženjera elektrotehnike, a u CARNet dolazi iz Hrvatske gospodarske komore gdje je obnašao dužnost voditelja Odjela za informacijsku sigurnost.

Do 1999. godine radio je kao student u CARNet R&D Laboratoriju smještenom na FER-u. Nakon toga prelazi raditi u Autocestu Rijeka – Zagreb gdje je potaknuo izgradnju optičke mreže uz autoceste. Od 2001. godine uspostavio je  Odjel za informatiku i telekomunikacije u Hrvatskim autocestama. U H1 Telekomu uspostavio je Sektor telekomunikacijske mreže i organizirao spajanje prvih korisnika, a narednih je godina, kao privatni poduzetnik, u tvrtki Dictus telekomunikacije izrađivao telekomunikacijska rješenja za mala i srednja poduzeća. Od 2009. godine u ARZ-u bio je zadužen za puštanje u rad NP Demerje i održavanje sustava naplate. Kao ICT konzultant radio je od 2013. do 2016. godine.

Podijeli:

Vezane objave