Google je 14. studenoga objavio da je najnovija generacija mobilnih osobnih poruka za korisnike Android-a u SAD-u obogaćena s Rich Communications Services (RCS). Naime, aplikacija za poruke koja se obično smatra nasljednicom tradicionalnih SMS poruka s proširenim mogućnostima u stvari konkurira aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera… Njene nove mogućnosti je da podražava potvrdu prijema, slanje poruka u nastavku, kao i mogućnost slanja i primanja fotografija visoke rezolucije, videozapisa i naljepnica.

Uz sve to Androidovo RCS proširenje donosi i dodatne grupne komunikacijske značajke, poput mogućnosti dodavanja i uklanjanja ljudi iz razgovora ili imena chatova radi lakše navigacije.

Te nove značajke za chat dolaze kao besplatna nadogradnja Googleove aplikacije Poruke (Messages), koja se obično isporučuje unaprijed instalirana na većini Android uređaja. Inače, može se i besplatno preuzeti u Google Play Storeu.

Iz Googleu najavljuju kako će proširenje do kraja godine biti dostupna i u drugim zemljama. Bit će zanimljivo vidjeti kako će na takvo proširenje mogućnosti Messagesa reagirati telekom operatori.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Podijeli:

 

 

Vezane objave