Google je 14. studenoga objavio da je najnovija generacija mobilnih osobnih poruka za korisnike Android-a u SAD-u obogaćena s Rich Communications Services (RCS). Naime, aplikacija za poruke koja se obično smatra nasljednicom tradicionalnih SMS poruka s proširenim mogućnostima u stvari konkurira aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera… Njene nove mogućnosti je da podražava potvrdu prijema, slanje poruka u nastavku, kao i mogućnost slanja i primanja fotografija visoke rezolucije, videozapisa i naljepnica.

Uz sve to Androidovo RCS proširenje donosi i dodatne grupne komunikacijske značajke, poput mogućnosti dodavanja i uklanjanja ljudi iz razgovora ili imena chatova radi lakše navigacije.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Te nove značajke za chat dolaze kao besplatna nadogradnja Googleove aplikacije Poruke (Messages), koja se obično isporučuje unaprijed instalirana na većini Android uređaja. Inače, može se i besplatno preuzeti u Google Play Storeu.

Iz Googleu najavljuju kako će proširenje do kraja godine biti dostupna i u drugim zemljama. Bit će zanimljivo vidjeti kako će na takvo proširenje mogućnosti Messagesa reagirati telekom operatori.

Podijeli:

 

 

Vezane objave