Googleova matična tvrtka Alphabet dala je ponudu za kupnju fitness tracker brenda Fitbit i to je odmah izazvalo kontraverzne reakcije, odnosno tvrdnje da Google želi proširiti svoje izvore prikupljanja podataka. Kako je objavio Reuters, ponuda je uslijedila s odlukom Googlea da uđe na tržište pametnih satova i nosivih uređaja.

Fitbit izrađuje nosive pametne uređaje koji mogu pratiti i pohranjivati ​​podatke o zdravlju, poput otkucaja srca, kvalitete i duljine sna, napravljenih koraka i prijeđenih udaljenosti tijekom vježbanja.

Analitičari se slažu da strateška vrijednost tvrtki kao što je Fitbit leži u velikoj količini podataka koje prikupljaju o zdravlju svojih korisnika.

Kako su zdravstveni podaci posebno osjetljive informacije za očekivati je reakciju regulatora SAD ili makar intenzivnija kontrola prikupljanja podataka od Googlea, navode stručnjaci.

Google do sada nije u svojem portfelju imao nijedan nosivi uređaj. Fitbit odnedavno surađuje sa zdravstvenim osiguravateljima. U kolovozu je potpisao ugovor s Vladom Singapura o pružanju usluga za zdravstvene programe oko milijun korisnika.

Podijeli:

 

Vezane objave