S više od milijardu korisnika, Google Maps navršava 15 godina te godišnjicu obilježava novim izgledom ikone i s nekoliko novih mogućnosti.

Google Maps ima više od milijardu aktivnih korisnika mjesečno. Koristi se u više od 220 zemalja i teritorija a ima ažurirane podatke o prometa u 171 zemlji te je kontinuirano unaprjeđivan dodavanjem novih mogućnosti. .
Pojednostavljeni dizajn ikone za lokaciju sada je na bijeloj pozadini, ima karakteristične Google boja kojima je stilizirana gradska ulica.

Tijekom 15 godina aplikacija je od određivanja odredišta razvijena u pomagalo za otkrivanje novih mjesta. Nove značajke dodane aplikaciji povodom 15 godina njenog postojanja su veća usmjerenost na iskustva korisnika i brže ažuriranje popularnih lokacija. Nove se značajke mogu vidjeti na dnu aplikacije kroz opcije:  istražite, promijenite sadržaj, spremljeno, doprinesite i ažurirajte.

Opcija Ažuriranja upućuje na zanimljiva mišljenja lokalnih stručnjaka i izdavača te omogućuje i izravne kontakte s tvrtkama s popisa tvrtki raspoloživih za takvu uslugu.

Google najavljuje i nove mogućnosti aplikacije kao izbjegavanje gužvi, informacije o javnom prijevozu kao i nove mogućnosti videa u realnom vremenu Live View. Najavljene mogućnosti započeti će razvoj u ožujku te će njihovo uključivanje zavisiti od mogućnosti u pojedinim regijama.

Podijeli:

 

Vezane objave